mzar 0 Posted September 2, 2024 Mam szanse wykorzystać środki z UE na zakup środków trwałych na rozpoczęcie nowej działalności- sklep (internetowy) musimy rozpisać 80tysiecy. Kurcze trochę dużo ale muszę rozpisać całą kwotę inaczej nawet nie rozpatrzą.... ma ktoś jakiś pomysł? Musimy Pamiętać że środek trwały to rzeczy powyżej 3500 netto służąca dłużej niż rok..... Miał ktoś może podobne dylematy? 0 Share this post Link to post
calour 0 Posted September 3, 2024 Od siebie polecam zainwestowanie w fotostudio: https://fotostudio360.com/ Od siebie polecam kontakt nimi, doradzą co będzie dobre do fotografii produktowej , która ma duże znaczenie w sklepie online. Uwzględnij też, czy mógłbyś w przyszłości rozszerzać działalność o kolejne PKD. Możesz wtedy sobie coś nabrać na zaś. Tylko dowiedz się czy Ci pozwolą w przeciągu jakiegoś czasu się przebranżawiać czy rozwijać w tej kwestii. Ja akurat miałem kłopoty, jak podałem w biznesplanie zbyt dużo rozwiązań alternatywnych i musiałem pisać dodatkowe uzasadnienia zakupów, bo w tym przypadku nie mile widzieli jakieś inne branże 0 Share this post Link to post