kava 0 Napisano 15 Kwietnia 2018 Zamierzamy otworzyć restaurację do spółki z przyjaciółmi, ja w temacie nie bardzo się rozeznaję, ma ktoś z Was może wiedzę na temat wyposażenia podstawowego takiej knajpki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Oceanborn 2 Napisano 15 Kwietnia 2018 http://blog.krolartur.com/dane-a-ideologie/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
miczkomiczko 1 Napisano 22 Kwietnia 2018 Ja mam jedną i chyba najważniejszą radę - nie oszczędzaj na sprzęcie. Dobry sprzet o na prawdę podstawa takiego lokalu. A są też firmy które swoje urządzenia wypożyczają jak na przykład Winterhalter - jak nie masz kasy na zakup to dobre wyjscie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
gosia IQ 0 Napisano 25 Kwietnia 2018 nie znasz się do spółki z kolegą brzmi bardzo rozsądnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
kaliber44 0 Napisano 9 Marca 2019 Dnia 15.04.2018 o 10:12, kava napisał: Zamierzamy otworzyć restaurację do spółki z przyjaciółmi, ja w temacie nie bardzo się rozeznaję, ma ktoś z Was może wiedzę na temat wyposażenia podstawowego takiej knajpki? Musisz sobie zadać podstawowe pytanie. To ma być restauracja z prawdziwego zdarzenia czy typowa knajpka serwująca sandwiche i hot-dogi. Wiadomo w pierwszym przypadku będziecie potrzebować profesjonalnego sprzętu do gastronomii. Przy knajpce ten sprzęt będzie mniej wymagający. Najbardziej potrzebne to oczywiście zlewozmywaki, palniki, obieraczki, garnki i noże. Niezależnie którą wersję wybierzesz sprawdź ofertę sklepu magnum-pro https://magnum-pro.pl/pl/urzadzenia-gastronomiczne Mają praktycznie wszystko do każdego typu restauracji. Najlepiej zrób sobie listę niezbędnych sprzętów. Prowadzę małą restaurację z kuchnią polską. Braliśmy od nich urządzenia. Kucharze sobie chwalą pracę na nich. W tym roku planujemy starać się o dotację na rozwój firmy, więc mam nadzieję zakupić między innymi profesjonalny ekspres do kawy. Tego nam brakuje. Klienci wspominają o poszerzeniu oferty o większą ilość deserów i świeżo mieloną i parzoną kawę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
mikel 0 Napisano 12 Marca 2019 Fakt, w pracownikow malo kto jest sklonny inwestowac. Bez nich przeciez to nie bedzie mialo prawa bytu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Krzysztof Dziobek 0 Napisano 13 Marca 2019 W restauracji na pewno przydadzą ci się opakowania do przechowywania / przewożenia żywności a nawet utrzymywania jej w odpowiedniej temperaturze. Często takie termoboxy są wykonane ze styropianu który łatwo może ulec zniszczeniu lub odkształcaniu. Alternatywą dla niego są opakowania wykonane z polipropylenu spienionego - EPP http://eppgroup.pl/ Jest to materiał bardzo trwały i lekki, a takie opakowania na pewno świetnie sie sprawdzą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
dinggo 0 Napisano 25 Marca 2019 mając własną gastro trzeba liczyć każdy grosz, coś o tym wiem bo moja rodzina ma kilka bistro w różnych miejscowościach. u nas oszczędza się nawet na jednorazówkach, niestety takie czasy. Ostatnio znalazłam ofertę na opakowania do gastro z https://e-opakowania.info/29-kubki-styropianowe i zastanawiam się czy nie przejsc na ich usługo bo moglibyśmy zaoszczędzić średnio 15% to dość sporo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Ddroz 0 Napisano 30 Marca 2019 Skoro nie znasz nawet podstawowego wyposażenia takiego lokalu, to nie jestem przekonana czy powinieneś go otwierać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kiki 0 Napisano 14 Maja 2019 My jak zaczynaliśmy biznes gastronomiczny- otwieraliśmy pierogarnię, pierwszą rzeczą jaką kupiliśmy była maszyna do pierogów http://aaatech.pl/pierogarka-maszyna-do-produkcji-pierogow-pierozkow-uszek-ravioli-gyoza-4800-szth-lepi-klei-formuje-p-1009.html, prawdziwy "gastronomiczny kombajn". Na początku wiadomo było skromnie, ale z czasem doszły nowe sprzęty :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Nikolll 0 Napisano 11 Lipca 2019 Dnia 14.05.2019 o 16:09, Kiki napisał: My jak zaczynaliśmy biznes gastronomiczny- otwieraliśmy pierogarnię, pierwszą rzeczą jaką kupiliśmy była maszyna do pierogów http://aaatech.pl/pierogarka-maszyna-do-produkcji-pierogow-pierozkow-uszek-ravioli-gyoza-4800-szth-lepi-klei-formuje-p-1009.html, prawdziwy "gastronomiczny kombajn". Na początku wiadomo było skromnie, ale z czasem doszły nowe sprzęty :-) Sklep aaatech.pl ma bardzo dobrej jakości sprzęt gastronomiczny. Zresztą ja również mężem prowadzimy małą pizzerię w dość niewielkim mieście. Teraz również wprowadziliśmy do menu obiady domowe, które cieszą się dość dużą popularnością. W sklepie aaatech zamawialiśmy sprzęt gastronomiczny, który faktycznie jest bardzo dobrej jakości, wytrzymały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Halina789 0 Napisano 14 Lipca 2019 Polecam również zapoznać się z ofertą firmy www.lodywloskie.com, która oferuję sprzedażą automatów do lodów włoskich, granitorów, maszyn do flurry. Firma oferuję również sprzedaż akcesoriów dekoracyjnych ( plakaty ) , kiosków i przyczep. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Talin 0 Napisano 27 Lipca 2019 Wyposażenie zależy od tego co konkretnie zamierzasz podawać w swojej knajpce. Czy to ma być restauracja z prawdziwego zdarzenia czy raczej bar z przekąskami do piwa. Generalnie nie jest to łatwy biznes i lepiej zainwestować w sprzęt dobrej jakości, który nie będzie się psuł i pozwoli na prowadzenie biznesu bez przestojów. Ze swojej strony mogę polecić Ci sklep https://galeriagastro.pl/bufet-c-1.html Znajdziesz w nim wszystko czego potrzeba do prowadzenia lokalu gastronomicznego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Michal80 0 Napisano 17 Maja 2021 Bardzo istotne jest także wyposażenie kuchni restauracyjnej. Ja w tym zakresie korzystałem z usług firmy www.belmag.pl. Zamówiłem stamtąd okapy i meble gastronomiczne. Wszystkie elementy wyposażenia posiadają bardzo dobrą jakość oraz wysoką trwałość. Na pewno pomogą Wam w przygotowywaniu pysznych dań dla Waszych klientów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Josicka 0 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) Nie jestem przekonany co do tego czy stacjonarny punkt w obecnych czasach jest dobrym rozwiązaniem. Raczej celowałbym w samochód gastronomiczny, bardziej mobilne rozwiązanie i mniej ryzykowne finansowo. Tego typu auta można brać w wynajem, leasing albo oczywiście kupić. Wszystko wychodzi taniej niż utrzymanie tradycyjnego lokalu gastronomicznego w większym mieście. Co prawda w food trucku nie przyrządzimy wszystkich dań i menu nie jest tak rozbudowane, ale jeśli traktujesz to głównie jako biznes to jest to lepsze rozwiązanie. Edytowane 9 Lutego 2022 przez Josicka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
touchstone 0 Napisano 30 Sierpnia 2022 Dobrze się wzorować na restauracjach, którym już "wyszło". Np. dla mnie takim przykładem jest dobra restauracja lubin 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi