Kabanos 1 Posted June 1, 2018 Ja wolałbym windykację nie wirtualną. Mam klienta z fakturami przeterminowanymi o 3 miesiące. Pora z tym coś zrobić, ale nie wiem od czego zacząć. Do tej pory wysyłałem mu wezwania do zapłaty. Czy muszę iść od razu do sądu, czy mogę zgłosić się do komornika? Jak to wygląda w praktyce? 0 Share this post Link to post
Magdaa 0 Posted August 24, 2018 Jeżeli wezwania nie pomagają to pozostają dwie opcje: 1. Nawiązanie współpracy z firmą, która się do dłużnika pofatyguje. Nie są to raczej duże firmy windykacyjne, które dzwonią lub wysyłają listy. Dobrym pomysłem może być współpraca z biurem detektywistycznym. Na stronie biura TRAP widziałam taką ofertę. 2. Skierowanie sprawy na drogę sądową. Po nakazie zapłaty do komornika. Koszty niewielkie. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. 0 Share this post Link to post
Sajser 0 Posted September 15, 2019 (edited) Jak to są znaczne kwoty to lepiej złożyć pozew do sadu z nakazem zapłaty. Klient może złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty, co będzie odraczało sprawę, ale w końcu zapłaci sam czy przez komornika. Chyba, że sąd oddali powództwo, ale jeśli są to niezapłacone faktury to nie ma powodu. Edited September 15, 2019 by Sajser 0 Share this post Link to post
Katarzyna 1 Posted November 22, 2019 Polecam Odzyskiwacz.pl - płacisz prowizję (jednorazowo, a nie żaden abonament) a oni odzyskują pieniądze za zaległe fv. To taka usługa coraz częściej oferowana przez firmy windykacyjne dla drobnych przedsiębiorców 1 Share this post Link to post
Talin 0 Posted August 20, 2020 Najlepiej w takiej sytuacji skorzystać z pomocy sprawdzonego adwokata. Ja polecam kancelarię mecenasa Pawła Odoleckiego z Ełku - adwokatodolecki.elk.pl , którego kancelaria specjalizuje się w sprawach dotyczących zobowiązań, w tym właśnie w sprawach dotyczących ochrony wierzycieli. W kancelarii otrzymacie kompleksową pomoc prawną, która obejmuje udzielanie porad prawnych, sporządzanie umów, opinii prawnych, pism procesowych, reprezentowanie klienta przez sądami wszystkich instancji oraz organami administracji publicznej, a także udział w negocjacjach pozasądowych. Kancelaria współpracuje z notariuszem, doradcą podatkowym, komornikami sądowymi oraz biurem detektywistycznym. 0 Share this post Link to post
romi 0 Posted March 21, 2021 Da się coś z tym zrobić, wystarczy zwrócić się o pomoc do dobrego specjalisty. W naszym przypadku był to Radca Prawny Mariusz Leciński https://www.lecinski.pl/oferta/windykacja-naleznosci z Torunia. Poznaliśmy go przy okazji windykacji należności, co droga prawną wykonał szybko i skutecznie. Wszystkie długi odzyskaliśmy, spisał się naprawdę dobrze, aż tak dobrze, że później zatrudniliśmy go także do obsługi prawnej naszego przedsiębiorstwa. To kompetentny człowiek z ogromną wiedzą, zdecydowanie go polecam. 0 Share this post Link to post
arekd 0 Posted July 15, 2022 Samemu na pewno za wiele nie zdziałasz, standardowo to wygląda tak, że będzie cie gościu zwodził, że zapłaci jutro, pojutrze a tak naprawdę może mieć Cię gdzieś na końcu kolejki do płatności. najpierw zawsze przychodzi US, ZUS a kontrahenci i pracownicy na końcu. Ewentualnie żeby zmienić tę kolejność to trzeba iść do windykatora, który załatwi sprawę za Ciebie. 0 Share this post Link to post
Krzysiek Michalski 0 Posted August 19, 2022 są firmy, które prowadzą doradztwo, wystarczy wpisać w googla 0 Share this post Link to post