wazer 2 Posted March 10, 2022 Witam, znajomy chciałby otworzyć przyczepę gastronomiczna (lody, gofry, hamburgery) i zatrudnić do niej pracownika. Czy mógłby ktoś przedstawić wszelkie wymagania jakie musi spełnić aby móc otworzyć zgodnie z wymogami taki biznes. 0 Share this post Link to post
mzar 0 Posted March 10, 2022 W tym wypadku poza szkoleniami i badaniami to dopuszczenie przez sanepid Food truck. Jeżeli jest kupiony od kogoś kto adaptuje to na 95 % spełnia. Najlepiej zapytać w lokalnym sanepidzie. Oświetlenie zgodnie z normami, wymiana powietrza, powierzchnie zmywalne, gaśnice np abf, szafki na ubrania z oddzieleniem prywatne, służbowe ( tak jak tutaj https://www.fami.com.pl/katalog/szafy-metalowe/ubraniowe/ ), dostęp do wody - miejsce gdzie można ręce umyć... No i oczywiście wymagania covid19 tj w wypadku braku możliwości zachowania 1,5 m odległości maseczki /przyłbice, rękawiczki częste mycie rąk, informacja o odstępie 2m w kolejce itp... To tak na szybko... 0 Share this post Link to post
misha 0 Posted July 3, 2022 (edited) Pomysł na biznes, jak najbardziej dobry. Dzisiaj restauracje cieszą się ogromnym zainteresowanie, jesteśmy wygodni i lubimy w nich spędzać czas. Grunt to , aby o wszystko kompleksowo zadbać. Tutaj warto wymienić sklep Gastromania.pl gdzie nawet shaker do drinków znajdziecie jak najbardziej profesjonalny. Tam znajdziecie wszystko co będzie wam potrzebne do rozpoczęcia takiego biznesu. Edited July 3, 2022 by misha 0 Share this post Link to post
wodna12 0 Posted April 24, 2024 Przyczepa z lodami i goframi to dobry pomysł na biznes na lato. Grunt to wysokiej jakości składniki i dodatkowy akcent przyciągający klientów jak np. dekoracje z czekolady, perełki cukrowe czy wiórki czekoladowe. Takie dodatki nie tylko wyróżniają produkty spośród konkurencji ale nadają wyjątkowego akcentu. 0 Share this post Link to post