Skocz do zawartości
BiznesForums.pl

Atopowe zapalenie skóry krem

Rekomendowane odpowiedzi

calour Napisano 13 Września 2024

Hejka, mam problem z dobraniem dobrego kremu z spf50. Mam skore bardzo wrażliwą, atopową, ale czasami wyskakują mi niedoskonałości, albo niektóre ciężkie kremy po pewnym czasie mnie zapychają. Narazie używam emotopic spf50+ ale bieli i czasami się dziwnie zachowuje nakładam go na umytą, suchą twarz. Używam tez spf50 holika holika, ale on mnie piecze, zwłaszcza jeżeli mam epizod atopii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Star Napisano 13 Września 2024

Co to znaczy, że się dziwnie zachowuje? Ja właśnie testuję Emotopic. Troszkę bieli, ale po odczekaniu 30 minut buzia nie jest aż tak strasznie biała jak po innych kremach mineralnych jakie używałam. Dodam, że się nie maluję i wystarczy jak go lekko przypudruję. Pod niego nakładam Bepanthem Derma i w ogóle mi się nie roluje, nie mam suchych skórek co jeszcze niedawno było moją zmorą. Możliwe, że dzięki odpowiedniemu nawilżeniu sobie to wyprowadziłam. Jeśli chodzi o Emotopic to nie wyobrażam sobie nałożyć go na skórę bez uprzedniego nałożenia choćby lekkiego kremu, ponieważ jak wspomniałaś ma konsystencję pasty i brakowałoby mi uczucia nawilżenia. Spróbuj nałożyć pod niego na przykłąd Atopicin na atopowe zapalenie skóry: https://atopicin.pl/produkt/krem-na-dzien/ . On jest bez zbędnych substancji czynnych/aktywnych, których teraz pełno praktycznie w każdym kosmetyku. Jeśli jednak to nie pomoże, to wtedy poszukaj innego SPF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi