Skocz do zawartości
BiznesForums.pl

Spread walutowy

Rekomendowane odpowiedzi

Tatiana Napisano 16 Marca 2019

Importując lub eksportując na pewno wymieniacie walutę. Sądzę, że każdy przedsiębiorca powinien wiedzieć w jaki sposób przewalutowania realizować jak najtaniej. Przesądza o tym kurs oraz spread walutowy.  Powiedzcie mi ile Was kosztuje wymiana waluty? Bo mnie- od kiedy rezygnując z bankowych transakcji zaczęłam wymieniać przez kantor online maksymalnie 2 gr na jednostce, a kurs mogę przy tym negocjować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Martynaz Napisano 21 Marca 2019
Dnia 16.03.2019 o 22:44, Tatiana napisał:

Importując lub eksportując na pewno wymieniacie walutę. Sądzę, że każdy przedsiębiorca powinien wiedzieć w jaki sposób przewalutowania realizować jak najtaniej. Przesądza o tym kurs oraz spread walutowy.  Powiedzcie mi ile Was kosztuje wymiana waluty? Bo mnie- od kiedy rezygnując z bankowych transakcji zaczęłam wymieniać przez kantor online maksymalnie 2 gr na jednostce, a kurs mogę przy tym negocjować.

Z reguły kurs waluty jest negocjowany powyżej określonej kwoty (np. 10 000 pln). Do tego kantor online z reguły udostępnia tego typu funkcjonalność podczas określonych godzin, pomimo iż operuje 24/7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi