Skocz do zawartości
BiznesForums.pl

Sklep Internetowy/stacjonarny art. dziecięce

Rekomendowane odpowiedzi

polak3991 Napisano 23 Stycznia 2018

Dzień dobry,
przymierzam się do otwarcia sklepu internetowego/stacjonarnego z artykułami dziecięcymi od pielucuch po wózki i foteliki samochodowe. Zapraszam do składania oferty. Mile widziane podpowiedzi ewentualne kontakty do dostawców.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
polak3991 Napisano 28 Stycznia 2018
Cytat

Masz pomysł na biznes i chcesz się nim podzielić lub zdobyć dodatkowe i potrzebne informacje? Interesuje Cię, jak zrobić biznes? Tysiące pomysłów na działalność gospodarczą. Pomysł na biznes forum.

To jest mój pomysł na biznes którym chcę się podzielić i zdobyć dodatkowe informację m.in. dostawców i podpowiedzi rodzaju na co zwrócić uwagę w tym biznesie itp.
Dlatego też proszę o czytanie ze zrozumieniem własnych wypowiedzi

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fantomass2013 Napisano 29 Stycznia 2018

W jakim mieście chcesz założyć sklep.

Dziąłam w branży dziecięcej 12 lat. moge coś doradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
polak3991 Napisano 1 Lutego 2018

Małe miasteczko Barcin, dość bogata gmina, dużo domków jednorodzinnych + okoliczne wioski. 40 km do dużego miasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fantomass2013 Napisano 4 Lutego 2018

trochę małe to miasteczko.

zawsze radzę, policz ile cie kosztuje firma, ale tak normalnie, bez oszczędzania, 

czynsz, prąd opłaty za serwer, zus (podatek się nie liczy, tylko stałe koszty), wszytsko co ci przyjdzie do głowy a za co będziesz płacił.

Wyjdzie Ci np. 4000 zł.

sklep masz otwarty powiedzmy 20 dni w miesiącu.

czyli dziennie musisz zarobić 200 zł.

Na marży na produktach powiedzmy 20% musisz mieć w kasie codziennie 1000 zł.

Zastanów się czy dasz radę.

Jeśli tak działaj.

Co do sklepu on line to ciężko się wybić, konkurencja jest ogromna a marża bardzo niska.

są setki sklepów online a jeszcze więcej upadło.

W dzisiejszym świecie musisz mieć zawsze aktualną ofertę, aktualne ceny, dostępny towar na magazynie, inaczej nie będzie ruchu.

Wspólpracuję z wieloma sklepami, jedne tylko online, inne stacjonarne i online.

Jeden duży sacjonarny sklep zrezygnował w zeszłym roku ze sprzedaży w internecie bo sa tak małe marże a pracownicy codziennie mają dużo pracy.

Do tego zwroty, pomylone wysyłki, takie tam. powiedzieli dość.

Inni np. przechodza na online. jest taki sklep Babyboom z łodzi, ma w sieci kilka stron, które tak na prawdę działają z jednego magazynu.

Kazda trochę inna, Kupują sporo, sprzedają sporo, ale jada po taniości, czyli cena czyni cuda.

Konkurencja na prawdę jest wielka.

a zdobyć dobre ceny  w hurtowni u dystrybutorów, producentów na początek nie jest łatwo.

Nie piszę aby cię zniechęcać ale realnie przedstawić, że musisz mocno pracowac aby się przebić. a jest to możliwe.

znam wiele małych firm, które sie mocno rozwineły.

Np. Bajkowa Chatka z Koszalina, mały punkt stacjonarny plus www.

w Zeszłym roku otworzyli duży sklep w centrum koszalina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
polak3991 Napisano 14 Lutego 2018

Witam,

dziękuje za Twoje rady. Oczywiście wszystko mam przeliczone. Działalność prowadzę już 3 rok więc ZUS, podatki itp i tak płace. Dochodzą ewentualnie opłaty pracownika etc. Na ten moment ruszyłem ze sprzedażą online facebook i allegro. Ceny zrobiłem dość konkurencyjne niektóre pozycje najniżej na allegro byle przyciągnąć klienta.

Co do punktu stacjonarnego to dość odległy temat. Hurtownie faktycznie mają dość wysokie ceny a od lutego poszły jeszcze w górę. Na allegro czasami jesteś w stanie kupić w lepszej cenie niż z hurtowni. Jest dość dużo promocji na których się bazuje.

Dziękuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mala-biala Napisano 5 Marca 2018

W przypadku sklepu zawsze  warto zainwestować w reklamę (pozycjonowanie, marketing szeptany na forach dla rodziców, może jakieś fanpage w social mediach). Wynajęcie zewnętrznej firmy może być dla Ciebie zbyt kosztowne, a i trafić na uczciwych ludzi w tej branży może być ciężko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ruddy021 Napisano 16 Marca 2018 (edytowane)

Jak mój poprzednik powiedział jeśli chodzi o sklep online to rzeczywiście,cięzko się wybić. Jak wiadomo konkurencja jest duża ale nie można się zniechęcać już na starcie !

Zainwestuj w dobrą reklamę internetową bo to klucz do sukcesu. Nie działaj na własną rękę , ponieważ jak się na tym nie znasz to sobie zaszkodzisz. 

https://foxstrategy.pl/pozycjonowanie-stron-www/

Ja chwalę sobie współpracę z nimi,pozdrawiam 

Edytowane przez ruddy021
błąd ortograficzny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi