Kamila93 0 Napisano 11 Grudnia 2018 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ? Noszę się z zamiarem otwarcia butiku internetowego z odzieżą damską. Opierałoby się to głównie na portalach społecznościowych: Facebooku oraz Instagramie. Zdaje sobie sprawę, że z początku może być ciężko, gdyż konkurencja jest duża. Potencjalne zaopatrzenie takie jakie mi odpowiada u hurtowników już przeglądłam. Aktualnie pracuje na pełny etat - 8 godz. dziennie od pon-pt. Czy jest sens zaczynać małymi krokami po godzinach normalnej pracy ( w formie dorobku ) od małej ilości przy czym sukcesywnie zdobywać klinetów? Dodam również, że miejsce na magazynowanie towaru w domu posiadam więc tutaj odpadają koszty za lokal, biuro czy magazyn. Wkład własny na pierwszy towar ok 10 tys. zł . Kwota śmieszna.. i doskonale zdaje sobie sprawę, że z początku nie będę zarabiać. Proszę o rady czy spróbować czy jednak dać sobie siana ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
cwierzu 0 Napisano 12 Grudnia 2018 Siema ! Ej jak by każdy dawał sobie "siana" przed rozpoczęciem biznesu to nic by nie było na świecie JASNE ZE PRÓBUJ! jest tego pełno jak zauważyłaś ale dla każdego jest miejsce. Jeśli będą to ciuchy dobrej jakości to klienci się znajda. Kwestia dobrego podejścia i zrobienia fajnego wizerunku w mediach społecznościowych. Nie jestem obeznany z tematem ciuchów ale uważaj na jedno co zaobserwowałem. Nie towarujsię się rzeczami które ty uważasz za "fajne" i "na pewno ludzie kupią" Na początku pokaż ludziom co masz wyciągnij wszytskie karty asortymentu i zobacz co ludzi interesuje. Lub po prostu zapytaj aktualnych znajomych/folowersów co by oczekiwali (proste a zajebiście mało ludzi stosuje) Towarowanie odłóż na później. Szkoda by było żebyś została z workami ubrań których nikt nie kupuje. Może się okazać ze tylko JEDNA bluzka będzie robiła szał. Kiedyś miałem przygodę z handlem skarpetkami... Jeden rodzaj jednej firmy schodził jak świeże bułeczki a reszta... do dzisiaj zakładając je na nogi śmieje się pod nosem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Monika Fabiańska 0 Napisano 18 Marca 2019 Hej, przerabiałam temat sklepu online i da się, tylko poza ciuchami trzeba trochę kasy włożyć w reklamę I nie do końca zgodzę się, że dobre jakościowo rzeczy się sprzedają - owszem, ale w sklepach stacjonarnych, gdy można dotknąć, pomacać itp. W internecie sprzedaje się chińszczyzna, na tym zarabiałam najwięcej. A te najdroższe ciuchy sprzedawałam za mniej niż kupiłam, byle się tego pozbyć. Oczywiście z czasem, gdy sprzedaż jest już spora, ma się stałe klientki to warto zadbać o dobre jakościowo ubrania, ale startować z sukienkami za 300 zł to można jak się ma trochę więcej kasy na start niż 10tys. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Viktoria 0 Napisano 18 Marca 2019 Hej, oczywiście, że warto spróbować! Małymi krokami do celu. Jednak na początek musisz zainwestować również w reklamę, by się wybić. Dodatkowo musisz zdobyć zaufanie klientów. Jeśli będziesz miał stosunkowo dobrej jakości ubrania i fajną ofertę to wieść o nowym butiku rozniesie się naturalnie, ale na to trzeba czasu. życzę cierpliwości i powodzenia! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Ddroz 0 Napisano 22 Marca 2019 Pomysł jest dobry. Jednak otwarcie sklepu internetowego nie jest tak proste jak mogłoby się wydawać. Na http://frappe.pl/sprzedajesz-przez-internet-prowadzisz-firme-w-sieci-to-musisz-wiedziec/ znajdziesz kilka podstawowych informacji na temat prowadzenia firmy w sieci. Musisz sobie zdawać sprawę, że każdy biznes to ogromna odpowiedzialność, więc przemyśl ten pomysł kilka razy zanim podejmiesz ostateczną decyzję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
DarekPiw 0 Napisano 29 Marca 2019 No tak. Spróbować można, ale tak sobie myślę, że w tej branży to nie za wszelką cenę powinnaś iść do przodu. Tak jak wspomniałaś konkurencja jest duża i przebić się może być ciężko. Musisz się czymś wyróżnić. Sprawdź może Sente, bo mają oni ciekawe i funkcjonalne oprogramowanie dla sklepów internetowych. A przecież działać w internecie, przede wszystkim, jeśli nie całkiem, planujesz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Halina789 0 Napisano 10 Lipca 2019 (edytowane) Polecam zajrzeć na stronę internetową firmy http://www.specpack.pl/, która oferuję sprzedaż kopert białych i brązowych kopert bąbelkowych. Firma oferuję również sprzedaż taśmpakowych i bandujących , tekturę falistą oraz pianki polietylenowe jak i owijarki do palet Edytowane 10 Lipca 2019 przez Halina789 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi