Kris 0 Napisano 17 Stycznia 2018 Witajcie Moi drodzy Gdzie najlepiej wstawić busa? pod spedycję , firmy kurierskie , czy jakieś inne ? Z góry dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Visualay 2 Napisano 19 Stycznia 2018 Spedycja kolego, ale też rozpatrz oferty. Nie wiem czy ADAR posiada w ofercie spedycje do 3.5 T, jeżeli tak - atakuj, nigdy nie spotkałem nikogo kto by narzekał na ich warunki. A jak nie, sprawdź jeszcze to: http://www.fast-tsl.pl Możesz też latać pod Siebie, ale koszty transa czy innych giełd są zbyt duże dla nowych "firm"... No i jakbyś miał jeździć Ty i szukać zleceń, to słabo ma się to w parze, pomyśl nad spedycją. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kbrzemiala 6 Napisano 24 Stycznia 2018 Firmy kurierskie - kiedyś rynek bardzo dochodowy, dziś już dochodowość spadła. Kiedyś firmy kurierskie płaciły na obsługę rejonu, gdzie paczek było znacznie mniej. Dziś się płaci od doręczonej paczki. Wyjazdy po PL/EU 1. Szukanie ofert na własną rękę - trans, fora, różne grupy mailingowe. 2. Zatrudnienie własnego spedytora - podstawa + prowizja od zleceń. Oczywiście wszystko zagwarantowane odpowiednio umową. 3. Współpraca ze spedycją. W tym przypadku, należy zrobić odpowiednie rozeznanie, by się nie okazało, że firma jest niewypłacalna. Proponowałbym, byś popytał się przedstawicieli piekarni, prasy. Tu można połączyć te dwie prace. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Rober647 1 Napisano 8 Lutego 2018 Zbadaj rynek wynajmu busów w swojej miejscowości, i pod wynajem, potem kup drugiego i ..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Sebastian L. 1 Napisano 11 Lutego 2018 Polecam samemu jezdzic przez https://courierexchange.co.uk/ potem jesli Pan uzbiera to kupic wiecej vanow. Luton z plendeka najlepsze Jesli potrzeba inwestorow prosze o wiadomosc prywatna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Yqiron 0 Napisano 13 Lutego 2018 Słuchaj firmy kurierskie zlecaja transport przesylek podwykonawcom, jezeli masz bodajze 3 busy nie starsze niz iles tam lat to mozesz sie zabawic w cos takiego. Pieniadze sa podobno dobre, nie probowalem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Foliastretch 0 Napisano 18 Marca 2018 A może masz 30 tyś i ja mam 20 tyś to już jest 50 tys i razem będziemy sprzedawać to Szukam informacji mam dostęp do papieru ksero A 4 biały 80 g w cenie 8.50 za ryzę netto przy zamówieniach większych cena może być nap 8.20 zł a przy zamówieniu 24000 ryz cena może być 7.95 zł Czy przy tych cenach można to sprzedać np. 24000 ryz na miesiąc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
goodfather 0 Napisano 26 Marca 2018 @Foliastretch Podeślij proszę więcej info o papierze na PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Foliastretch 0 Napisano 26 Marca 2018 Witam Pan napisze co chce pan wiedzieć na papierksero666@wp.pl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Matteo 0 Napisano 28 Kwietnia 2018 Witam panowie mam pytanie czy orientuje się ktoś z was jak wygląda współpraca z takimi firmami jak JASFBG ? Myśle nad założeniem własnie firmy transportowej ale nie mam zbyt dużego budżetu oraz praktycznie zero doświadczenia i wiedzy na ten temat dlatego chciałbym zacząć współprace z kimś kto już w tym siedzi i wie co nie co może macie jakaś firmę godną polecenia ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Yqiron 0 Napisano 28 Kwietnia 2018 Jakie trasy chcesz robić? Bo używane busy starszej daty nie pociagna - ograniczony budzet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Matteo 0 Napisano 29 Kwietnia 2018 Zastanawiam się własnie nad nawiązaniem współpracy z jakaś większa firmą,co do tras nie ma to dla mnie znaczenia wiadomo międzynarodówki lepiej płatne :) co do busa,busów to raczej brałbym coś w leasing nowego bo wiadomo jak to ze starszymi i używanymi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
LIKARON 0 Napisano 22 Maja 2018 Bez wiedzy na temat prowadzenia firmy transportowej nie pchaj się w transport, zwłaszcza, że teraz państwa zachodu wprowadzają coraz to niewygodniejsze dla Nas przepisy, a kary są olbrzymie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Matteo 0 Napisano 23 Maja 2018 Prowadzisz swoją firme transportową ? Skąd takie informacje masz ? :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Rober647 1 Napisano 23 Maja 2018 Konkurencja))) Trzeba próbować Matteo na pewno się uda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Matteo 0 Napisano 24 Maja 2018 Hmm z tego co widzę po znajomych co mają firmy transportowe to idzie im to całkiem dobrze co roku dokupują nowe samochody więc chyba nie ma tak źle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Yqiron 0 Napisano 2 Czerwca 2018 Ja proponuję zacząć od znalezienia dobrej spedycji, już na tym poziomie. Czyli: Nie masz busów, ale szukaj kontrahentów i orientuj się jakie ceny dostaniesz, przelicz sobie wszystko a będziesz wiedział na czym stoisz. Musisz się liczyć z tym, że często przedsiębiorcy albo nie wypłacają pieniędzy, albo ten okres rozliczenia jest baardzo długi przez co wiele małych firm upada. Transport i budowlanka to pokrewne pod tym względem ryzyka dziedziny- nie masz zaplecza > giniesz. Jeszcze lepiej byłoby znaleźć bezpośredniego klienta, bez spedycji - kontrakt na transport i jezdzisz dla jednej firmy, ale musisz się nachodzić i napytać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
badzelastyczny 0 Napisano 6 Lutego 2019 Na moim blogu możesz znaleźć wiele rozwiązań finansowania samochodu, polecam ci się z tym zapoznać, a na pewno znajdziesz coś dla siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi