Skocz do zawartości
Kris
Kris

Bus do 3.5 tony

Rekomendowane odpowiedzi

Kris
Kris

Witajcie Moi drodzy  :) Gdzie najlepiej wstawić busa? pod spedycję , firmy kurierskie , czy jakieś inne  ? 

Z góry dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Visualay
Visualay

Spedycja kolego, ale też rozpatrz oferty. Nie wiem czy ADAR posiada w ofercie spedycje do 3.5 T, jeżeli tak - atakuj, nigdy nie spotkałem nikogo kto by narzekał na ich warunki. A jak nie, sprawdź jeszcze to: http://www.fast-tsl.pl

Możesz też latać pod Siebie, ale koszty transa czy innych giełd są zbyt duże dla nowych "firm"... No i jakbyś miał jeździć Ty i szukać zleceń, to słabo ma się to w parze, pomyśl nad spedycją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kbrzemiala
Kbrzemiala

Firmy kurierskie - kiedyś rynek bardzo dochodowy, dziś już dochodowość spadła. Kiedyś firmy kurierskie płaciły na obsługę rejonu, gdzie paczek było znacznie mniej. Dziś się płaci od doręczonej paczki.

Wyjazdy po PL/EU

1. Szukanie ofert na własną rękę - trans, fora, różne grupy mailingowe.

2. Zatrudnienie własnego spedytora - podstawa + prowizja od zleceń. Oczywiście wszystko zagwarantowane odpowiednio umową.

3. Współpraca ze spedycją. W tym przypadku, należy zrobić odpowiednie rozeznanie, by się nie okazało, że firma jest niewypłacalna.

Proponowałbym, byś popytał się przedstawicieli piekarni, prasy. Tu można połączyć te dwie prace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rober647
Rober647

Zbadaj rynek wynajmu busów w swojej miejscowości, i pod wynajem, potem kup drugiego i .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sebastian L.
Sebastian L.

Polecam samemu jezdzic przez https://courierexchange.co.uk/ potem jesli Pan uzbiera to kupic wiecej vanow. 

Luton z plendeka najlepsze ;) Jesli potrzeba inwestorow prosze o wiadomosc prywatna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yqiron
Yqiron

Słuchaj  firmy kurierskie zlecaja transport przesylek podwykonawcom, jezeli masz bodajze 3 busy nie starsze niz iles tam lat to mozesz sie zabawic w cos takiego. 

Pieniadze sa podobno dobre, nie probowalem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Foliastretch
Foliastretch

A może masz 30 tyś i ja mam  20 tyś to już  jest 50 tys i razem  będziemy sprzedawać to 

Szukam informacji 

mam dostęp do papieru ksero A 4 biały 80 g w cenie 8.50 za ryzę netto przy zamówieniach większych cena może być nap 8.20 zł a przy zamówieniu 24000 ryz cena może być 7.95 zł 

Czy przy tych cenach można to sprzedać np. 24000 ryz na miesiąc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
goodfather
goodfather

@Foliastretch Podeślij proszę więcej info o papierze na PW 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Foliastretch
Foliastretch

Witam Pan napisze co chce pan wiedzieć na papierksero666@wp.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Matteo
Matteo

Witam panowie mam pytanie czy orientuje się ktoś z was jak wygląda współpraca z takimi firmami jak JASFBG ? Myśle nad założeniem własnie firmy transportowej ale nie mam zbyt dużego budżetu oraz praktycznie zero doświadczenia i wiedzy na ten temat dlatego chciałbym zacząć współprace z kimś kto już w tym siedzi i wie co nie co może macie jakaś firmę godną polecenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yqiron
Yqiron

Jakie trasy chcesz robić?  Bo używane busy starszej daty nie pociagna - ograniczony budzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Matteo
Matteo

Zastanawiam się własnie nad nawiązaniem współpracy z jakaś większa firmą,co do tras nie ma to dla mnie znaczenia wiadomo międzynarodówki lepiej płatne :) co do busa,busów to raczej brałbym coś w leasing nowego bo wiadomo jak to ze starszymi i używanymi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LIKARON
LIKARON

Bez wiedzy na temat prowadzenia firmy transportowej nie pchaj się w transport, zwłaszcza, że teraz państwa zachodu wprowadzają coraz to niewygodniejsze dla Nas przepisy, a kary są olbrzymie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Matteo
Matteo

Prowadzisz swoją firme transportową ? Skąd takie informacje masz ? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rober647
Rober647

Konkurencja))) Trzeba próbować Matteo na pewno się uda 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Matteo
Matteo

Hmm z tego co widzę po znajomych co mają firmy transportowe to idzie im to całkiem dobrze co roku dokupują nowe samochody więc chyba nie ma tak źle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yqiron
Yqiron

Ja proponuję zacząć od znalezienia dobrej spedycji, już na tym poziomie. Czyli: Nie masz busów, ale szukaj kontrahentów i orientuj się jakie ceny dostaniesz, przelicz sobie wszystko a będziesz wiedział na czym stoisz. Musisz się liczyć z tym, że często przedsiębiorcy albo nie wypłacają pieniędzy, albo ten okres rozliczenia jest baardzo długi przez co wiele małych firm upada. Transport i budowlanka  to pokrewne pod tym względem ryzyka dziedziny- nie masz zaplecza > giniesz. 
Jeszcze lepiej byłoby znaleźć bezpośredniego klienta, bez spedycji - kontrakt na transport i jezdzisz dla jednej firmy, ale musisz się nachodzić i napytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
badzelastyczny
badzelastyczny

Na moim blogu możesz znaleźć wiele rozwiązań finansowania samochodu, polecam ci się z  tym zapoznać, a na pewno znajdziesz coś dla siebie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi