Skocz do zawartości
Magdaa
Magdaa

Telefon na abonament czy kartę?

Rekomendowane odpowiedzi

Magdaa
Magdaa

W jakiej sieci opłaca się obecnie miec telefon na abonament lub kartę? Niby porównywałam oferty w Komórkomacie, ale nie do końca jestem przekonana. W jakiej sieci macie telefony? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lucyna_33
Lucyna_33

ja mam abonament i jestem zadowolona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tatiana
Tatiana

Ja mam abonament w orange. Co prawda może pakiety na kartę są tańsze, ale ja nie mam czasu tego pilnować, szukać kodów itp. Wolę abonament.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
int
int
On 1/11/2019 at 2:26 PM, Magdaa said:

W jakiej sieci opłaca się obecnie miec telefon na abonament lub kartę? Niby porównywałam oferty w Komórkomacie, ale nie do końca jestem przekonana. W jakiej sieci macie telefony? 

Plus lub T. Najlepszy zasięg i jakość. Pozostałe sieci raczej nie są IMO dla poważnych ludzi ale dla małolatów.

20 hours ago, Tatiana said:

Ja mam abonament w orange. Co prawda może pakiety na kartę są tańsze, ale ja nie mam czasu tego pilnować, szukać kodów itp. Wolę abonament.

Rozwiązania na doładowanie są lepsze nie tylko dlatego że tańsze. Właśnie jedną z ich najważniejszych zalet jest to że nie ma tyle pilnowania. A to umowa się kończy a to rachunek trzeba zapłacić, trzeba pilnować regulaminów, czy nie wymyślili czegoś chytrego itd.
Z kogo ty chcesz zrobić debila ?!?
Od kiedy to kodów się szuka ? Idziesz do sklepu albo kupujesz w internecie, wpisujesz do telefonu i masz. Gdzie tu jest element szukania ?
Poszukać to można ewentualnie najtańsze kody w internecie ale to zajmuje mniej czasu niż wybranie się do sklepu.
No i kod opłaca się kupić w rodzaju 150+30 z bonusowymi środkami. W abonamentach nie ma takich bonusów.
To tyle pilnowania i szukania. Raz na pół roku doładujesz i z głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tatiana
Tatiana

Trochę kultury mały człowieku:) Jeśli nie umiesz przeczytać SMS a z powiadomieniem o FV i terminie płatności, masz poważny problem- wzrok, kwestia czytania ze zrozumieniem? Mając abonament za mniej więcej 50 zł masz wszystko w abonamencie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oceanborn
Oceanborn

mniej niż 50 zł czyli ile dokładnie ?

Edytowane przez Oceanborn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Viktoria
Viktoria

Zdecydowanie abonament 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oceanborn
Oceanborn

a dlaczego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
irek711
irek711

Dokładnie 36,89 , sieci nie będę reklamował . Do tego polecenie zapłaty na koncie bankowym i o niczym nie muszę pamiętać . No może o tym żeby konta nie wyczyścić do zera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oceanborn
Oceanborn

ja mam w ofercie na doładowanie ok. 20 zł miesięcznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Viktoria
Viktoria

Dokładnie mam podobną ofertę na abonament i jestem zadowolona. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
biznik4
biznik4

Oferty abonamentowe na pewno można dzisiaj elastycznie dobierać. Tutaj https://www.koba.pl/telefon/ także patrzyłam na jedne z opcji. Możemy dopasować je do swoich potrzeb. Często da się też połączyć telefon z internetem i telefonem. Macie taką opcję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi