mzar 0 Napisano 31 Października 2022 W jakich zawodach w Polsce duzo się obecnie zarabia? W jaki sposob osiągnąć pułap wysokich zarobków? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
calour 0 Napisano 2 Listopada 2022 U mnie znajomość języków obcych. 2 biegle, 2 w stopniu podstawowym choć jeden - włoski - już chyba mogę podciągnąć pod oczko wyżej. Do tego umiejętność zarządzania różnymi zespołami (nie przydaje mi się w obecnej pracy, bardzo przydawała się w poprzedniej, w której paradoksalnie zarabiałam prawie o połowę mniej). Kończyłam filologię rosyjską (plus stypendium MEN w Moskwie i certyfikat rosyjskiego biznesu wydany przez Izbę Handlowo-Przemysłową Federacji Rosyjskiej, ale to standard ba filologii, angielskiego nauczyłam się głównie w pracy, choć oczywiście miałam w szkole, na studiach plus mieszkałam ponad rok w Szkocji, francuski - dodatkowy lektorat na studiach, potem chodziłam na zajęcia prywatne, włoskiego uczę się, bo firma opłaca te zajęcia. Polecam na pewno zainteresować się wartościowymi szkoleniami: https://www.ecddp.pl/szkolenia-otwarte/ Tak aby pokonać konkurencję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi