calour 0 Napisano 8 Listopada 2023 Czy budowal ktos z panstwa domek pietrowy z poddaszem ktory da sie przeniesc w inne miejsce po jakims czasie? Mozecie podzielic sie projektami, namiarami na sprzedawcow/wykonawcow. Technologia bydowy domu nie ma dla mnie wiekszego znaczenia. Bardziej kluczowa jest jego w miare latwa relokacja. Nie chce typowego domu na kolkach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
mzar 0 Napisano 9 Listopada 2023 Ja robiłem konstrukcję drewnianą szkieletową 5x7m (5x4 domek + taras) i nie za bardzo widzę opcję żeby to teraz przenieść niewielkim nakładem kosztów. Może jakiś dźwig albo coś innego ale sam dojazd i zrobienie tego żeby konstrukcja się nie zniszczyła to duże wyzwanie. Ale może są inne metody. Myślę, ze i tak byłaby konieczność wynajęcia takiego mini dźwigu: https://www.e-podnosniki.pl/mini-dzwigi/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
wodna12 0 Napisano 29 Stycznia Przy budowie domu warto pomyśleć nie tylko o samym budynku, ale też o otoczeniu. Jeśli planujecie oczko wodne w ogrodzie, dobrze sprawdzają się odpowiednie filtry do oczka wodnego, które utrzymują wodę czystą i zdrową dla roślin oraz ryb. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi