Star 2 Posted September 16, 2024 Co pomoże na mocno wysuszoną skórę nóg oraz dłoni? Na tyle, ze zaczyna się normalnie łuszczyć. 0 Share this post Link to post
calour 0 Posted September 16, 2024 Ja mam podobne dolegliwości przy AZS, może to byłby jakiś kierunek. Na pewno warto byłoby, gdyby lekarz to zobaczył. A to co mi pomaga najbardziej kiedy skóra jest ściągnięta i piecze, to nałożenie oliwki na mokre ciało i delikatne wytarcie się ręcznikiem. To zawsze koi moją skórę po mrozie lub przy zaostrzeniu. Do mycia dobrze używać łagodnych detergentów. Do pielęgnacji warto jest użyć kosmetyków dedykowanych do skóry z atopowym zapaleniem https://atopicin.pl/produkt/balsam-do-ciala/ I tutaj od siebie polecam balsam Atopicin. 0 Share this post Link to post
wodna12 0 Posted January 7 Przy mocno wysuszonej skórze dłoni i wokół paznokci warto mieć pod ręką nożyczki kosmetyczne. Dzięki nim można precyzyjnie usunąć odstające skórki, które często powodują dyskomfort lub nawet bolesne ranki. Ważne jest jednak, żeby robić to delikatnie i zawsze na dobrze nawilżonej skórze – najlepiej po kąpieli lub po zastosowaniu odżywczego kremu. 0 Share this post Link to post