Star 2 Napisano 16 Stycznia Dzień dobry, remontuję niewielki hotel boutique w centrum Warszawy (15 pokoi). Chcę żeby recepcja robiła wrażenie na gościach już od progu. Mam budżet około 80 tysięcy na całą strefę wejściową. Projektantka proponuje marmur i złote akcenty ale nie wiem czy to nie będzie wyglądać tandetnie. Jakie są wasze doświadczenia z projektowaniem recepcji w hotelach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
wazer 2 Napisano 16 Stycznia Marmur i złoto mogą wyglądać luksusowo albo tandetnie - wszystko zależy od proporcji i wykonania. W hotelach boutique sprawdza się elegancka prostota z premium materiałami. Może drewno orzechowe z mosiężnymi detalami zamiast pełnego złota? Dobre oświetlenie to klucz do luksusu. Znalazłam artykuł o trendach w recepcjach komercyjnych https://srodmiescie24.waw.pl/nowoczesne-recepcje-trendy-w-projektowaniu-przestrzeni-komercyjnych/ - może się przyda do inspiracji. W Twoim budżecie możesz zrobić naprawdę coś wysokiej klasy. Postaw na jakość materiałów i rzemiosło a nie na ilość ozdób. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi