calour 0 Posted February 25 Chcę postawić niewielki magazyn mniej więcej 100 do 150 metrów z częścią biurową. Jakie materiały i konstrukcja będą najbardziej opłacalne pod względem kosztów. Jak wygląda kwestia zgód i dokumentów na taką budowę i ile czasu trzeba na ich ogarnięcie. Interesuje mnie też, w jaki sposób najczęściej ogrzewa się takie budynki. 0 Share this post Link to post
Star 2 Posted February 25 Murowane w zależności od materiałów, standardu i parametrów budynku to okolice 900-3000. Mnie 10 lat temu murowany pod klucz wyszedł 3k/M2 kilka lat później budynek 49m2 z przyłączami i podstawowym wykończeniem w 90% wyszedł 1,5k/M2. Brat w zeszłym roku w podobnym standardzie i wielkości skończył na 1,9k/M2 bez kanalizacji. Projekty były w każdym przypadku indywidualne. Jeśli zależy Ci na wygodzie użytkowania magazynu, polecam zajrzeć osbie również na stronę: https://regaly-magazynowe.pl/regaly-magazynowe/regaly-modulowe/ Można tutaj znaleźć regały modułowe magazynowe 0 Share this post Link to post