Star 2 Napisano 10 Marca Firma przynosi zyski, podatki wychodzą zawsze, biznes w oparciu o handel, pilnowanie kosztów, marży a i tak wszystko jeb.. przez ilość zobowiązań, masę branych na ratowanie kogoś lub czegoś, na próby odbicia. Zyski wrosły a i tak za małe i nagle pierwszy w ciągu 17 lat niezapłacony zus, vat. Teraz już lawina ruszyła i codziennie przybywa niezapłaconych rat. Dodatkowo kredyt hipoteczny, do spłaty 189k z tego kredytu, mieszkanie obecnie warte ok. 750k. Głowa od tygodnia nie przestaje boleć, mimo wszystko wstaję o 5 i zasuwam by robić wszystko w pracy jak należy, sprzedaje towar który kupuję pod opłacone zamówienia, więc wpływy codziennie są i z tego kupuję. Zaczyna czasem być tak, że ledwo starcza bo sesje w banku są różne. Zakopany po uszy, brak zdolności kredytowej, kilku speców próbowało, nie ma szans by wszystko przekuć w 1 zobowiązanie na np 5 lat i zostać z 1 rata za firmę i 1 za hipotekę. Pomostówki też nie dało rady zrobić. Złe decyzje, ponad 20 lat życia w nerwach kiedy w w 1 rok traci się rodziców i próbuje stanąć na głowie by do czegoś dojść. Drugi etat? W e-commerce prowadzonym samemu brakuje doby. Co mogłem zautomatyzowałem, ale to też koszty. Głupi baselinker to przecież 1.4k co miesiąc... Dodatkowo wszędzie problemy. Jak to ugryźć. Czytałem że masa restrukturyzacji kończy się w czarnej d... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
calour 0 Napisano 10 Marca Pojedź po bandzie, wyprowadź co możesz do spółki, wyprowadź co możesz do spółki zagranicznej, zbankrutuj polską spółkę i/lub JDG. Albo wtedy zacznij restrukturyzację z kimś z głową na karku i umiejętnością negocjacji. Podatków nie da się znegocjować, ale resztę jak najbardziej. Ile dziś jest warte mieszkanie tego nie wiesz, rynek nieruchomości stoi. Szkoda włożonych pieniędzy, ale da się coś z tym zrobić też. https://kamilgrabarczyk.pl/uslugi/restrukturyzacja/restrukturyzacja-przedsiebiorstwa/ Sporo porad znajdziesz na tej stronie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi