jan_marian 0 Napisano 26 Stycznia 2018 Planuję zagospodarować lokal znajdujący się w podkarpackim miasteczku słynącym z zakładów produkcyjnych i posiadającym ~50tys. mieszkańców. Na własne potrzeby wykorzystam połowę dostępnego miejsca - sprzedaż stacjonarna i głównie wysyłka detaliczna dekoracji ślubnych oraz innych dekoracji wnętrz, pozostaje wolne pomieszczenie o powierzchni około 40m^2. Sam lokal znajduje się przy mocno uczęszczanej ulicy, bardzo blisko centrum. Szukam dobrego pomysłu na wykorzystanie wolnej przestrzeni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
TomPom 2 Napisano 1 Lutego 2018 Sklep z topowa, markowa odzieza typu Lauren, badz galanteria Kors 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
volko 0 Napisano 1 Listopada 2018 Przyszły mi do głowy takie pomysły: odzież używana, sklep zielarski, sklep "wszystko i nic" (wszystko za 2, 5,10 itd. złotych). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
wlasciwa 0 Napisano 6 Grudnia 2018 trzeba się jakoś wyróżnić.. może salon kosmetyczny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Marek 2 Napisano 6 Grudnia 2018 Odziez markowa. Zadna kobieta sie nie oprze aby nie zajrzec. Kosmetyki, spozywczy niekoniecznie ale ciuchy, buty - zawsze kusza choc na chwilke... Zamiescisz napis pod szyldem ktorego tresc ci podam na priv. Efekt murowany. Moge pomoc sprowadzac pojedyncze sztuki z Poshmark, Mercari. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Talin 0 Napisano 14 Lutego 2019 Salon kosmetyczny - teraz jest na to duże zapotrzebowanie. Coraz więcej kobiet korzysta z mniej lub bardziej zaawansowanych zabiegów poprawiających urodę. A lokal masz w takim miejscu, że nawet bardzo reklamować się nie będziesz musiał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Ada 0 Napisano 14 Lutego 2019 Gabinet kosmetyczny, fajna sprawa. U nas w mieście ostatnio powstały dwa i z tego co widzę, to mają się całkiem nieźle. Jedna tylko uwaga - raczej bym stawiała na bardziej zaawansowane zabiegi, typu: elektrokoagulacja, karboksyterapia, no i oczywiście różnego typu liftingi. U nas w firmie kobiety szaleją teraz na punkcie nici liftingujących - efekt jest widoczny właściwie od razu, a sam zabieg nie ma żadnych nieprzyjemnych skutków. Tylko też trzeba w salonie używać naprawdę dobrych jakościowo nici, bo nie każde sa godne polecenia. Bardzo chwalone i przez kosmetyczki i przez kobiety, które korzystają z tych zabiegów są te nici - https://mimari.com.pl/pl/c/Nici-liftingujace-PDO/159 , więc jakby co to zwróć uwagę to co kupujesz. Na pewno dobra jakość produktów pomoże ci szybciej rozkręcić biznes. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Maras 0 Napisano 8 Marca 2019 Moim zdanie w takiej lokalizacji najlepiej by się sprawdził jakiś bar/restauracja - czyli po prostu gastronomia. Teraz ludzie coraz częściej jedza na mieście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
CiociaAla 0 Napisano 11 Marca 2019 (edytowane) Gastronomia świetny pomysł. Pod warunkiem, że sie na tym faktycznie znasz, albo zatrudnisz ludzi, którzy potrafią dobrze gotować i obsłużyć klienta. Bo prawda jest tak, że powstaje dużo nowych lokali, ale też sporo upada, bo nie spełnia oczekiwań klientów. A ludzie, mają coraz większe wymagania. Teraz nie wystarczy im parówka w bułce, pomazana keczupem. Nawet fast-food musi wyglądać i smakować, żeby ludzie chcieli go kupować. Druga, równie ważna sprawa, to sprzęt. Bez profesjonalnego wyposażenia, nie masz szans nawet na odbiór przez sanepid, a czasy "partyzantki" w gastronomii dawno się skończyły. Z tym, że o ile masz pieniądze, to zakup wysokiej jakości wyposażenia to nie problem. Nawet w sieci jesteś w stanie kupić wszystkie akcesoria gastronomiczne, które są potrzebne właściwie do prowadzenia każdego typu lokalu gastronomicznego, w dobrej cenie i bardzo dobrej jakości (a to ważne, bo taki sprzęt to przecież inwestycja). Edytowane 11 Marca 2019 przez CiociaAla 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
biznik4 0 Napisano 16 Kwietnia 2019 A potrzebujecie u siebie w biznesie także dodatkowego miejsca i hal magazynowych? Jakie macie na oku? Tu http://www.ekodynamic.com.pl/pl/hale-namiotowe-tradycyjne/ widziałam dobrą firmę, która się zajmuje robieniem takich. Możemy mieć takie dodatkowe miejsce bardzo szybko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
DarekPiw 0 Napisano 7 Czerwca 2019 Podnajmij komuś wolną przestrzeń. Ot, cała filozofia A jak ogólnie powodzi się z tym wysyłkowym biznesem? Zaglądałeś może np. tu, bo tu jest ciekawe rozwiązanie, które i tobie, przy prowadzeniu takiej, a nie innej działalności może się zdecydowanie przydać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Lucyna_33 0 Napisano 18 Lipca 2019 Dobrym pomysłem jest sklep z naturalnymi kosmetykami. Takie coraz większą popularność mają, a jest ich jeszcze stosunkowo nie wiele. Ja osobiście uwielbiam takie produkty. Im więcej tego typu sklepów, tym lepiej! Ostatnio zafundowałam sobie cudowne mleczko migdałowe nigdy jeszcze takiego mydełka nie kupiłam w markecie czy drogerii! Ten zapach to coś wspaniałego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Olga4 0 Napisano 19 Sierpnia 2019 Warto też pomyśleć o miejscu do składowania towarów. Jeżeli planujecie otworzyć taki sklep, to z pewnością potrzebny Wam będzie spory magazyn. Ostatnio o tutaj widziałam ciekawy produkt, który mógłby się u Was sprawdzić. Z doświadczenia wiem, że takie działania dużo lepiej jest planować wcześniej. W dzisiejszych czasach stosowanie takich programów do zarządzania jest niezwykle popularne, więc warto to sprawdzić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Jackoob 1 Napisano 5 Października 2019 Fajnie otworzyć sklepik typu ralph hugo tommy tylko jakieś końcówki kolekcji ( z niemiec lub uk) cenowo fajnie to wygląda + to co Ci zostanie wrzucasz licyctacje na allegro .. Znajomy tam robi i naprawde fajne obroty mu wychodzą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
atom 0 Napisano 15 Lutego 2020 Wpierw zobacz jakie w okolicy są branże i postaw coś co nie będzie konkurencją. Lub napisz nam jakie sklepy są w okolicy, to będzie mozna Ci zaproponować daną branżę. Bo co z tego, że przyjaciele z forum piszą Ci o swoich pomysłach, jak np. w okolicy będzie już kilka lokali zajmujących się np. sprzedażą odzieży używanej, czy sklepów z kosmetykami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
farn 0 Napisano 8 Kwietnia 2021 W dniu 8.03.2019 o 10:33, Maras napisał: Moim zdanie w takiej lokalizacji najlepiej by się sprawdził jakiś bar/restauracja - czyli po prostu gastronomia. Teraz ludzie coraz częściej jedza na mieście. To dobry pomysł, sami poszliśmy w tym kierunku i obecnie mamy firmę cateringową, robimy przede wszystkim tzw. diety pudełkowe. To opłacalny biznes. Potrzebne nam meble gastronomiczne kupiliśmy od producenta Komat https://komat.com.pl/katalog/ z Romanowa Dolnego. W ich ofercie znaleźliśmy meble ze stali nierdzewnej, dokładnie takie, jakich potrzebowaliśmy i już teraz, po jakimś czasie od kupna i codziennej eksploatacji, mogę wam powiedzieć, że meble te są bardzo dobrej jakości, świetnie nam się sprawdzają. Firmę jak najbardziej polecam. . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi