Skocz do zawartości
lew23
lew23

Gdzie sprzedawać zakupione hurtowo ilości towaru?

Rekomendowane odpowiedzi

lew23
lew23

Dzień dobry interesuje mnie biznes związany z zakupem towaròw ze zwrotów dużych sklepów. Na każdym forum biznesowym sprzedaje się wiele towaru hurtowo, ale jak zlaleźć klienta na to. Czy w szybkim okresie można wszystko sprzedać na allegro nie mając znanego konta ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oceanborn
Oceanborn

dużo zależy jakie to rzeczy. Tanie drobiazgi łatwiej Ci będzie sprzedać bo na tym nie opłaca się oszukiwać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marek
Marek

Niektóre artykuły sprzedaż szybko, inne beda czekac dluzej lub krocej  na klienta a niektóre , przykro mi,  sprzedadzą się za grosze lub wcale. A gdzie? Gdzie sie da: Allegro, ebay, amazon. najlepiej tam gdzie nie liczą za wystawianie aukcji a tylko prowizje po sprzedazy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lew23
lew23

Witam ponownie. Jeśli miałbym wejść w ten biznes to bylyby to produkty bestsellerowe. Tylko silne marki np. Adidas,Nike,Puma, Apple. Czy nie mając w ogóle popularności inwestując np w zakup hurtowo najnowszego iphone miałbym siłe przebicia na allegro gdy daje cene najciekawsza na tym rynku? Może być to też np. zakup hurtowo topowych butów jak było swego czasu zakup Air Maxów. Jest jeszcze sprzedaż na gieldach w swoim miescie, ale nie wiem czy miałbym szanse to sprzedać do max miesiąca, bo każdy miesiąc to czyns I liczyło by coraz większe straty. W punktach na żywo muszą być regularne co miesiąc dostawy z danej branży rzeczy, żebym tam stał miesiącami,  a ten biznes to takie wyszukiwanie perełki. Mam jeszcze pytanie czy zakupic dane produkty przed znaleziem klienta czy dopiero jak znajdę wszystkich chętnych na towar. To znaczy, ze wcześniej dogaduje się z hurtownikiem, powiedzmy, że do tygodnia uzbieram chętnych na towar, a potem ogłaszam na dużej grupie na facebooku, że mam dany towar po bardzo atrakcyjnej cenie I zbieram chętnych. Jeśli uzbieram chętnych to zakupuje towar I podaje linka wszystkim chetnym do zakupu na allegro. Może ja się myle I robi sie to w taki sposób, że szukam klientów chętnych na żywo po znajomości, ale to naprawde trudny wyczyn, bo nie mam tylu znajomych żeby po zakupie hurtowym  sprzedać np. Iphonów czy sezonowych oryginalnych koszulek piłkarskich . Może max 2, ale nie wiecęj. Prosze o nakierowanie mnie jeśli źle to chce zrobić. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Marek
Marek

Trudno przewidzieć . Cala rzecz w tym aby przewidzieć jak najwierniej przyszlosci, trendom, wahaniom rynku, mody, humoru, upodobaniom  odbiorcow   itd itp   Wielu ekonomistow  probuje ale najlepsi oscyluja w granicach 20% trafnosci.  Co moge poradzic: wybierz towar ktory sie nie dezaktualizuje, ktory zawsze jest potrzebny wiec czas nie jest tak krytycznym aspektem (np. zebys nie zostal z setka iphone 5 gdy wyjdzie iphone 6).   Kupilem towar w Chinach . importowalem, magazynuje. Mial sie sprzedac szybko ale... nie tak szybko sie jednak sprzeadaje. Minelo 10 lat a sprzedala sie polowa. Zatem teoretycznie jeszczez 10 lat...  na szczescie jest to towar zawsze na czasie.   Moim zdaniem elektronka odpada, rowniez najnowsze kreacje w obuwiu, ubiorach.  Bo te rzeczy przemijaja szybko wyparte przez nowsze wersje, mody.    Wybierz cos uzytecznego co ludzie potrzebuja na codzien, zawsze.   Z markowych rzeczy to tylko rynek uzywanych ale to detal, nie ma tu hurtu. Piszesz o ustalaniu z hurtownikiem ilosci po zebraniu klientow. Hurt tak nie dziala. Kupujesz ile prognozujesz a nastepnie sprzedajesz.   Jedynie pozostaje drop shipping   - pogoogluj   - ale to nie kokosy. Jeszcze jedno: dywersyfikacja. Specjalizacja jest ryzykowniejsza od dywersyfikacji wiec wybierz kilka artykulow czy dzialalnosci aby w najgorszym wybadku zyskowniejsze niwelowac beda te utykajace.     Jak na gieldzie.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oceanborn
Oceanborn
22 hours ago, Marek said:

Wielu ekonomistow  probuje ale najlepsi oscyluja w granicach 20% trafnosci.

na jakiej podstawie tak uważasz ?

Typowo polskie rozumowanie "sam nie potrafię tzn że nikt inny nie potrafi"

Najlepsi potrafią bardzo trafnie przewidzieć trendy i nie koniecznie są to ekonomiści.

Najlepsi przewidują trendy, a nawet sami je tworzą np Steve Jobs, Elon Musk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi