Skocz do zawartości
fornakter
fornakter

Kafejka internetowa + sklep

Rekomendowane odpowiedzi

fornakter
fornakter

Witam.

Myślałem o założeniu kawiarenki internetowej i sklepu komputerowego z grami. Taki misz-masz.

Połączenie z kawiarenką umożliwiłoby organizowanie jakiś atrakcji, np premiery gier czy turnieje.

Dodatkowo oczywiście dochód ze sprzedaży gier i sprzętu komputerowego.

Jak myślicie o rentowności takiej działalności? Da radę coś zarobić (nie liczę na kokosy, ale żeby nie tracić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oceanborn
Oceanborn
5 hours ago, fornakter said:

Myślałem o założeniu kawiarenki internetowej i sklepu komputerowego z grami. Taki misz-masz.

Cieńko. Prawie wszystkie znane mi kawiarenki internetowe albo upadły albo właściciele w porę się zorientowali i sami je zamkneli. Musiałaby być jakaś bardzo dobra lokalizacja jak dworzec itp. Albo dobra knajpa, kawiarenka z różnymi atrakcjami połączona z internetem. Tego w zasadzie bardzo mi brakuje w lokalach które odwiedzam. Choćby jednego komputera podłączonego do internetu.

Połączenie z kawiarenką umożliwiłoby organizowanie jakiś atrakcji, np premiery gier czy turnieje.

Myślę że nie trzeba ograniczać się tylko do tego. Jest też dużo innych opcji jak np gry planszowe, darmowe szkolenia.

Sam też mam pewną ciekawą ideę na wykorzystanie i promocję takiego lokalu.

Jak myślicie o rentowności takiej działalności? Da radę coś zarobić (nie liczę na kokosy, ale żeby nie tracić)

Myślę że da się zarobić przy dobrym planowaniu, analizie konkurencji, potrzeb ludzi itp itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fornakter
fornakter

To był tylko przykład promowania takiego miejsca.

Ciekawym pomysłem jest połączenie gier komputerowych/konsol i planszowych, dzieki za pomysł :)

Konkurencji w moim mieście nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi