Skocz do zawartości
wazer
wazer

Magazyn dla firmy

Rekomendowane odpowiedzi

wazer
wazer

Cześć, potrzebuję znaleźć magazyn, który nie tylko by przechowywał towar, ale też go dystrybuował. Macie kogoś godnego polecenia? Dodatkowo, jakiego programu używacie do przekazywania info na temat zamówień do magazynu? Jakie są widełki cenowe ( na jakim poziomie są średnio koszty wysyłki od sztuki przez taką firme).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Star
Star

Jaką liczbę wysyłek miesięcznie przewidujesz? Ile miejsc paletowych potrzebujesz w magazynie?  Może lepiej jest wybudować magazyn a nie zastanawiać sie nad jego wynajęciem? 

Możesz zorientować się w kosztach postawienia hali tutaj:

https://www.mcmproject.com.pl/hale/magazynowe

Jest to profesjonalna firma, która zajmuje się stawianiem hal w konstrukcji stalowej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nathhhhhh
nathhhhhh

Jeżeli zdecydujesz się na postawienie własnego magazynu to warto go wyposażyć w sprzęt dobrej jakości. 

Polecam zapoznać się z ofertą firmy Maglo. Na ich stronie www.maglo.com.pl znajdziesz bogatą ofertę regałów magazynowych, wózków widłowych i paletowych, owijarek i innych sprzętów niezbędnych na halach magazynowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
misha
misha

A kto z was może słyszał o firmie Ejko  http://ejko.com.pl/ ? Pytam, bo zauważyłam, że świadczą oni kompleksowe usługi w zakresie magazynowania, logistyki,  a nawet i transportu. Interesowałby mnie takie prace, jak:  pakowanie produktów, etykietowanie, przepakowanie, ładowanie do wysyłki itd. Czy mogę faktycznie na nich polegać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karol.Malinowski
Karol.Malinowski

Mogę polecić Ci system Firmao CRM, który zawiera ERP. Nie dość, że w jednym miejscu masz moduł, który służy do zarządzania magazynem, kompletacją czy produkcją to dodatkowo możesz zarządzać swoją firmą, czasem pracy pracowników, czy fakturami. W jednym systemie masz dostęp do maili oraz do powiązanych z nimi kontrahentów, czy dokumentów. Sprawdź sobie na www.firmao.pl/ds. Przez 14 dni program jest darmowy, a można przetestować sobie wszystkie funkcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michal80
Michal80

A nie zastanawiałeś się nad postawieniem własnej hali magazynowej? Wydaje mi się, że mogłoby to być dla Ciebie korzystniejsze rozwiązanie. Ja miałem w ubiegłym roku podobny dylemat i zdecydowałem się na własną halę z konstrukcji stalowej. Budową obiektu zajęła się firma http://www.budprojekt.koszalin.pl/wytwornia-konstrukcji-stalowych. Posiadają w tym zakresie szeroką wiedzę oraz wieloletnie doświadczenie. Myślę, że będą Ci w stanie pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi