Kamil 0 Napisano 9 Października 2021 Witam serdecznie wszystkich którzy czytają mój post. Na wstępie chciałbym przedstawić wam mój pomysł, być może głupi i bezsensowny ale wyznaje zasadę że nie ma głupich pytań i pomysłów.Wierzę w wasza pomoc by utwierdzić mnie bądź odciągnąć od tego pomysłu. A więc tak, od trzech lat prowadzę firmę budowlaną zajmująca się tynkami maszynowymi. Doszedłem do etapu w którym czuję,że wypaliłem się zdrowotnie, ból kręgosłupa, stawów itd. Mimo iż zarobki są na bardzo dobrym poziomie chciałbym spróbować czegoś innego i pomału rozkręcić jakiś domowy biznes.. wpadłem na pomysł produkcji palet, mam dość dużo placu, duży budynek gospodarczy w którym mógłbym trzymać surowce i stół do szycia palet. Teraz pytanie czy taki biznes nie jest już przesycony? Da się na tym jakos wyjsc? Surowce do produkcji miałbym w fajnych cenach tylko chodzi o to czy byłby na to zbyt. Drugą rzeczą o jakiej myślałem to produkcja płyt betonowych ogrodzeniowych, swojego czasu dość długo pracowałem przy tym i znam się na technice wykonywania płyt.. mam dostęp do form itd. Co o tym wszystkim myślicie czy warto się pchać w ten temat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
irek711 3 Napisano 11 Października 2021 To nie jest trafiony pomysł. Chyba że masz wejścia u producenta materiałów typu pustaki albo inne materiały. Do produkcji euro-palet potrzeba wykupić jakiś certyfikat czy coś takiego. Jakieś proste palety ok ale komu sprzedasz ? Do tego teraz są problemy z surowcem. Skąd jesteś też działałem w budowlance ale jak piszesz zdrowie już nie to . Może coś razem pomyślimy? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kamil 0 Napisano 11 Października 2021 Ja jestem ze świętokrzyskiego okolice Kielc. Jestem otwarty na propozycje, możliwości są tylko nie wszytko się opłaca robić teraz. Myślałem też nad pustakami ogrodzeniowymi.. formy mam i technikę produkcji również mam przestawiona tylko kwestia sprzedaży zostaje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
irek711 3 Napisano 11 Października 2021 Tego też w brud. No i raczej nie będzie lżej na kości . Miałem na oku fajny temat (materiały wykończeniowe ) Już miałem jechać do gościa w celu zakupu technologii ale covid spaprał sprawę. Facet na emeryturze ale syn wrócił z UK i miał rozkręcać produkcję. Jestem z podkarpacia więc nie tak daleko. Myśl nad czymś lżejszym niż beton :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kamil 0 Napisano 11 Października 2021 Masz nadal kontakt z tym gościem? Jeżeli byłby pewny temat to może warto się zainteresować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
irek711 3 Napisano 11 Października 2021 Tak mam numer zapisany. Miałem nawet dzwonić i pytać czy syn w to idzie czy jednak nie. Albo niech produkuje a ja będę handlował. Lepsze deko handlu jak to mówią ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kamil 0 Napisano 11 Października 2021 No zawsze to lżejsza praca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
irek711 3 Napisano 11 Października 2021 Temat fajny moim zdaniem ale jak pisałem facet się wycofał ze sprzedaży technologii. Nie chciał jakoś dużo ale do tego dochodziła opcja opatentowania . No i uruchomienie produkcji, musiałbym budynek adaptować potem kanały dystrybucji. Ogólnie samemu byłoby ciężko to ogarnąć . Spróbuję podzwonić może syn do UK wróci ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kamil 0 Napisano 11 Października 2021 Gdybyś potrzebował wspólnika to jestem otwarty na propozycje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
irek711 3 Napisano 11 Października 2021 I nawzajem ? Myślałem o produkcji w drewnie ale nie bardzo się na tym znam. Praca z maszynami nie są mi obce ale gdzieś trzeba podpatrzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
irek711 3 Napisano 11 Października 2021 Masz dojście do surowca? Czyli tarcica, kłody ? Przejdźmy z tą dyskusją na PW. Ok ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi