Skocz do zawartości
Zero21
Zero21

Dropshipping... Mam mieszane uczucia? Czy warto się tam zainteresować?

Rekomendowane odpowiedzi

Zero21
Zero21

Witam. 

Planuję otworzyć własną działalność gospodarczą a dokładnie ładnie sklep internetowy. Mam pytanie o model współpracy dropshipping. Czy warto zajmować się tym tematem? Dużo o tym czytałem... Im więcej tym większa niepewność. Czy jest ktoś na forum, kto się tym zajmuję i jest w stanie podzielić się swoimi doswiadczeniami? 

Prawdopodobnie będę sie starał o dotację na ten cel. Rozumiem, że potrzebuję sklep ibtu nasuwa się pytanie czy lepiej zapłacić za stworzenie sklepu pod klucz czy korzystać np. z platformy sky-shop?Wiem, że będę musiał przedstawić biznes plan i nie do końca wiem co w nim ująć. 

Wiem że temat już był wałkowany na nie jednym forum ale pytam bo poszukuję odpowiedzi. 

Z góry dziękuję. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
trybaslssski
trybaslssski

Model sprzedaży dropshipping oznacza, że Twój sklep powinien posiadać funkcjonalność do płynnego zbierania zamówień i przesyłania ich do dostawcy.Dlatego też lepszym rozwiązaniem będzie platforma e-commerce.   Ja korzystam z takiego rozwiązania i wszystko odbywa płynnie. Dostępne są też a integracje z Allegro i Ceneo.  Warto połączyć swój sklep z tymi portalami bo jesli masz nieznaną markę, tam Twoje produkty będą widoczne i zaczniesz budować renomę sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dkrawiec
dkrawiec

Podstawą jest znalezienie dobrego producenta lub hurtowni, które będą dawały sensowne rabaty, jak takie znajdziesz to możesz coś zarobić jak nie to się tylko narobisz - na marginesie szukam producentów łóżek dziecięcych sprzedaję przez https://artbo.pl/lozeczka-dzieciece/lozka-pojedyncze.html

Edytowane przez dkrawiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi