Kris 0 Napisano 16 Stycznia 2018 Witam serdecznie Czy punkt nadawania paczek w małym mieście ma rację bytu ? Z góry dziękuję za podpowiedzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Użytkownik 21 Napisano 16 Stycznia 2018 @Kris - Ile jest mniej-więcej ludności w tym mieście? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kris 0 Napisano 16 Stycznia 2018 2 minuty temu, BOSS napisał: @Kris - Ile jest mniej-więcej ludności w tym mieście? ok 10 000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
irek711 3 Napisano 16 Stycznia 2018 Koło mnie w trochę większym mieście jest punkt . Mają umowy z tańszymi firmami chyba FedEx i coś tam jeszcze . Miasto wojewódzkie niecałe 20 km . Działa już parę więc chyba się opłaca. Raz potrzebowałem coś wysłać i nie zdążyłem przed zamknięciem . Na poczcie 3 dychy zapłaciłem. U nich połowę z tego . Aha mają stronę internetową na której podajesz wymiary i wagę paczki i wiesz ile zapłacisz . Nie będę tu podawał adresu , jak coś to na priv. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Fantomass2013 3 Napisano 16 Stycznia 2018 Jako pojedyńcza działalność nie bardzo. Kiedyś sie orientowałem. Punkt GLS. handlowiec od razu powiedział że w Krakowie w moim punkcie przewiduje maksymalnie zysk około 600-800 zł Do tego miałbym dodatkowo kilka złotych ze swoich paczek które miałbym ostatecznie taniej. Od razu powiedział że jest to forma dorobienia do np czynszu za biuro lokal a nie zarobienia. U nas np UPS acess point jest w kiosku - z tym że mają lokal normalnie a nie budkę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Kris 0 Napisano 16 Stycznia 2018 To może w formie pośrednika w usługach kurierskich? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Krzysztof Tymoszuk 1 Napisano 16 Stycznia 2019 Nie ma sensu, zobacz ile sklepów, agencji ubezpieczeniowych nawet ostatnio w odzieżowym widziałem przyjmowanie paczek, gdyby było takie dobre to by nie były zajęciem dodatkowym, pomyśl nad czymś co nie trzeba dużej inwestycji: ubezpieczenia, kredyty- jest tego dużo ale jak potrafisz rozmawiać z ludźmi to dasz radę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
DarekPiw 0 Napisano 31 Stycznia 2019 Dnia 16.01.2019 o 20:49, Krzysztof Tymoszuk napisał: Nie ma sensu, zobacz ile sklepów, agencji ubezpieczeniowych nawet ostatnio w odzieżowym widziałem przyjmowanie paczek, gdyby było takie dobre to by nie były zajęciem dodatkowym, pomyśl nad czymś co nie trzeba dużej inwestycji: ubezpieczenia, kredyty- jest tego dużo ale jak potrafisz rozmawiać z ludźmi to dasz radę. No właśnie. Spore ryzyko taki punkt. Nie wiem. Może drogi Krisie spróbuj z jakimś punktem ksero jak u ciebie czegoś takiego nie ma. Spójrz na drukarnia cyfrowa wrocław i przeanalizuj tę kwestię. Zawsze też ksero online możesz prowadzić. Dopiero tego typu rozwiązanie się zaczyna rozwijać, więc jest opcja. Ale, pomyśl najpierw, pomyśl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi