Skocz do zawartości
Kris
Kris

Punkt nadawania paczek

Rekomendowane odpowiedzi

Kris
Kris

Witam serdecznie 

Czy punkt nadawania paczek w małym mieście ma rację bytu ?

Z góry dziękuję za podpowiedzi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Użytkownik
Użytkownik

@Kris - Ile jest mniej-więcej ludności w tym mieście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kris
Kris
2 minuty temu, BOSS napisał:

@Kris - Ile jest mniej-więcej ludności w tym mieście?

ok 10 000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
irek711
irek711

Koło mnie w trochę większym mieście jest punkt . Mają umowy z tańszymi firmami chyba FedEx i coś tam jeszcze .  Miasto wojewódzkie niecałe 20 km . Działa już parę więc chyba się opłaca. Raz potrzebowałem coś wysłać i nie zdążyłem przed zamknięciem . Na poczcie 3 dychy zapłaciłem. U nich połowę z tego . Aha mają stronę internetową na której podajesz wymiary i wagę paczki i wiesz ile zapłacisz .  Nie będę tu podawał adresu , jak coś to na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fantomass2013
Fantomass2013

Jako pojedyńcza działalność nie bardzo.

Kiedyś sie orientowałem.

Punkt GLS. handlowiec od razu powiedział że w Krakowie w moim punkcie przewiduje maksymalnie zysk około 600-800 zł

Do tego miałbym dodatkowo kilka złotych  ze swoich paczek które miałbym ostatecznie taniej.

Od razu powiedział że jest to forma dorobienia do np czynszu za biuro lokal a nie zarobienia.

U nas np UPS acess point jest w kiosku - z tym że mają lokal normalnie a nie budkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kris
Kris

To może w formie pośrednika w usługach kurierskich? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzysztof Tymoszuk
Krzysztof Tymoszuk

Nie ma sensu,  zobacz ile sklepów, agencji ubezpieczeniowych nawet ostatnio w odzieżowym widziałem przyjmowanie paczek, gdyby było takie dobre to by nie były zajęciem dodatkowym, pomyśl nad czymś co nie trzeba dużej inwestycji: ubezpieczenia, kredyty- jest tego dużo ale jak potrafisz rozmawiać z ludźmi to dasz radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DarekPiw
DarekPiw
Dnia 16.01.2019 o 20:49, Krzysztof Tymoszuk napisał:

Nie ma sensu,  zobacz ile sklepów, agencji ubezpieczeniowych nawet ostatnio w odzieżowym widziałem przyjmowanie paczek, gdyby było takie dobre to by nie były zajęciem dodatkowym, pomyśl nad czymś co nie trzeba dużej inwestycji: ubezpieczenia, kredyty- jest tego dużo ale jak potrafisz rozmawiać z ludźmi to dasz radę.

No właśnie. Spore ryzyko taki punkt. Nie wiem. Może drogi Krisie spróbuj z jakimś punktem ksero jak u ciebie czegoś takiego nie ma. Spójrz na drukarnia cyfrowa wrocław i przeanalizuj tę kwestię. Zawsze też ksero online możesz prowadzić. Dopiero tego typu rozwiązanie się zaczyna rozwijać, więc jest opcja. Ale, pomyśl najpierw, pomyśl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi