Jump to content
Kuba321
Kuba321

Jak przejąć pizserię ?

Recommended Posts

Kuba321
Kuba321

Witam,

Za miesiąc będę przejmował pizzerię znajdującą się w pawilonie handlowym moich rodziców i do końca nie wiem jak to zrobić i kiedy zacząć ?

Mam kilka pytań do was:

1. Co muszę zrobić żeby została przez jakiś czas stara nazwa ? Po poprzedniej właścicielce. Po roku planuje remont, ale ta nazwa się utożsamia z wstrojem który planujemy zmienić.

2. Jak przejąć koncesję żeby nie załatwiać jej drugi raz ?

3. Co trzeba i gdzie zgłosić do gastronomi ?

4. Jak chcę zrobić dania obiadowe to co muszę spełnić ? Obecie są pizze, tortile, kebaby.

5. Macie jakieś wskazówki dla mnie ? Pierwszy raz będę miał styczność z gastronomią to każda wkazówka jest na wagę złota :) .

Pozdrawiam. 

DarekPiw
DarekPiw

5. Przejdź się do radcy prawnego ;) W kwestiach prawnych pomoże ogarną. Ot, nazwę zachować. No, chyba, że radca prawny co innego stwierdzi... Idź do prawnika. Tyle.

calour
calour

Tak ważna decyzję podejmiesz na podstawie opinii ludzi, którzy nawet nie wiedzą, jaki biznes chcesz otworzyć i pewnie nie mają z nim nic wspólnego? Nic dziwnego, że więcej firm się zamyka niż otwiera ...Jeśli chcesz zapytać o radę to znajdź osobę, która w tej branży odniosła sukces i zapytaj ja o zdanie. A jeśli chodzi o formę opodatkowania w firmie, polecam dopytać się tutaj https://tactis.pl/kancelaria-prawna-katowice/