Kuba321 0 Posted December 23, 2018 Witam, Za miesiąc będę przejmował pizzerię znajdującą się w pawilonie handlowym moich rodziców i do końca nie wiem jak to zrobić i kiedy zacząć ? Mam kilka pytań do was: 1. Co muszę zrobić żeby została przez jakiś czas stara nazwa ? Po poprzedniej właścicielce. Po roku planuje remont, ale ta nazwa się utożsamia z wstrojem który planujemy zmienić. 2. Jak przejąć koncesję żeby nie załatwiać jej drugi raz ? 3. Co trzeba i gdzie zgłosić do gastronomi ? 4. Jak chcę zrobić dania obiadowe to co muszę spełnić ? Obecie są pizze, tortile, kebaby. 5. Macie jakieś wskazówki dla mnie ? Pierwszy raz będę miał styczność z gastronomią to każda wkazówka jest na wagę złota . Pozdrawiam. 0 Share this post Link to post
DarekPiw 0 Posted December 29, 2018 5. Przejdź się do radcy prawnego W kwestiach prawnych pomoże ogarną. Ot, nazwę zachować. No, chyba, że radca prawny co innego stwierdzi... Idź do prawnika. Tyle. 0 Share this post Link to post
calour 0 Posted April 3, 2024 Tak ważna decyzję podejmiesz na podstawie opinii ludzi, którzy nawet nie wiedzą, jaki biznes chcesz otworzyć i pewnie nie mają z nim nic wspólnego? Nic dziwnego, że więcej firm się zamyka niż otwiera ...Jeśli chcesz zapytać o radę to znajdź osobę, która w tej branży odniosła sukces i zapytaj ja o zdanie. A jeśli chodzi o formę opodatkowania w firmie, polecam dopytać się tutaj https://tactis.pl/kancelaria-prawna-katowice/ 0 Share this post Link to post