calour 0 Posted May 27, 2024 Dzień dobry, mamy z mężem wojnę - on chce na całym parterze płytki drewnopodobne, a ja panele winylowe. Mamy wszędzie ogrzewanie podłogowe wodne. Parter to wiatrołap, ubikacja i otwarta przestrzeń na kuchnię, jadalnie i salon. Potrzebuję silnych argumentów, by postawić na swoim i chętnie skorzystam w tym celu z pomocy 0 Share this post Link to post
mzar 0 Posted May 28, 2024 Moja decyzja od początku była jednakowa podłogą w całym domu . Wybrałam płytki drewnopodobne i nie żałuję . Zarówno do salonu jak i sypialni mam wejścia z dużych drzwi tarasowych i żadnych obaw , że zniszczę podłogę . Zimą można na bosaka po płytkach przy ogrzewaniu podłogowym a latem przy upałach przyjemne chłodzenie. Ten argument w ogóle nie dociera do mnie , że ciepło , zimno itd. Wszystko jednak kwestia gustu i stylu . Wzory można znaleźć fajne, na przykład na stronie Tubądzin https://www.tubadzin.pl/ Znam tez przypadek , gdzie w domu położono płytki a potem na nie panele po czasie , ale to z powodu pieska bo sierść itd 0 Share this post Link to post