Skocz do zawartości
wazer
wazer

Łuszczyca skóry głowy – jak sobie radzić w pracy?

Rekomendowane odpowiedzi

wazer
wazer

Mój brat jest kierowcą ciężarówki i nie ma jak regularnie smarować zmian na głowie. Czy ktoś z Was ma pomysł, jak przy łuszczycy skóry głowy ogarnąć pielęgnację, będąc poza domem praktycznie non stop? Coś w miarę prostego i nieuciążliwego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jarna
Jarna

może niech przeleje sobie ten olejek do jakiejś małej buteleczki z rozpylaczem. Moja koleżanka tak robi, bo też siedzi po 24h w pracy i nie ma kiedy kombinować. Psika sobie trochę, rozprowadza i tyle. Może nie działa jak spa, ale skóra nie pęka i nie swędzi. Ja też używam tego olejku, nawet na twarz czasem – zamiast kremu. Skóra się uspokaja i już się przyzwyczaiłam, że to po prostu część dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
calour
calour

To też jakiś pomysł, coś do pryskania. Jak się chwilę zatrzyma, to psik, rozsmarować i z głowy. Dosłownie. Ja w takich momentach używam też płynu z Psorisela – dobrze się wchłania i nie przetłuszcza włosów, więc nie trzeba nic kombinować. W dłuższej perspektywie naprawdę wycisza zmiany. Polecam mieć pod ręką, ja zamawiałem tutaj:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-psorisel-night-solution-plyn-na-luszczyce-skory-glowy-150-ml,76724.html 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mzar
mzar

Tak, przecież na pewno robi przerwy w trasie. Mój brat też jeździł kiedyś długo i jak wysiadał z kabiny, to miał taki swój zestaw – psiknąć, wetrzeć i ręce też przy okazji. Olej rycynowy dobrze się wchłania, tylko trzeba naprawdę porządnie to rozsmarować. A potem to już wchodzi w nawyk. Ja używam go do dziś, na te miejsca, gdzie kiedyś miałam zmiany, żeby skóra się nie przesuszała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi