antbar 0 Napisano 24 Lutego 2019 Niestety prowadzenie własnego biznesu w Polsce nie należy do łatwych, dlatego kwitnie u nas rynek firm doradczych. Sam miałam duży problem z własna działalnością i za namową znajomego uderzyłam do firmy doradczej i od tamtej pory prowadzenie firmy jest dużo przyjemniejsze. Możecie o nich poczytać więcej na Blue Oak. Korzystacie tez z usług firm doradczych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
int 0 Napisano 24 Lutego 2019 16 minutes ago, antbar said: Niestety prowadzenie własnego biznesu w Polsce nie należy do łatwych, dlatego kwitnie u nas rynek firm doradczych. Sam miałam duży problem z własna działalnością i za namową znajomego uderzyłam do firmy doradczej i od tamtej pory prowadzenie firmy jest dużo przyjemniejsze. Możecie o nich poczytać więcej na Blue Oak. Korzystacie tez z usług firm doradczych? a jaką masz firmę ? Jak się nazywa ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
mikel 0 Napisano 12 Marca 2019 Radzenie w jakim sensie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Oceanborn 2 Napisano 13 Marca 2019 (edytowane) Przecież to temat napisany tylko dla reklamy. Trzeba wymyślić jakiś temat na który ktoś kliknie. Nie można przecież napisać: reklama firmy Blue Oak. To forum dla ludzi biznesu którzy doskonale wiedzą że reklama to śmieć użyteczny prawie wyłącznie dla tych co reklamy wypuszczają. Edytowane 13 Marca 2019 przez Oceanborn 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
dinggo 0 Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Jeśli Twoja firma rozsyła do klientów dużą ilość materiałów reklamowych np. katalogów to warto zastanowić się czy zamiast rozsyłać je z biura i marnować czas na pakowanie nie lepiej jest wynająć do tego wyspecjalizowana firmę. Przy niewielkich kampaniach nie jest to problemem jednak kiedy mówimy o kilkuset listach lub paczkach staje się to problemem. Warto sprawdzić firmy takie jak ta http://perfectmeridian.pl/ ponieważ nie wszystko opłaca się robić samemu. Edytowane 25 Marca 2019 przez dinggo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
DarekPiw 0 Napisano 9 Kwietnia 2019 No. Prowadzenie biznesu nie należy do łatwych. Ciągle trzeba pozyskiwać coraz to nowych klientów na swoje usługi, czy też produkty. A żeby jak najlepiej sobie z tym radzić to i o jakimś systemie CRM należy pomyśleć. Z tego co słyszałem to w tej materii firma Sente ma bardzo dobre i niedrogie rozwiązanie, więc może warto to sprawdzić i ewentualnie skorzystać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Zarzadzajac3 0 Napisano 12 Kwietnia 2019 Osobiście uważam że każdy właściciel powinien chodzić na dodatkowe szkolenia i kursy które zapewnią mu możliwość lepszego zarządzania własną firmą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Oceanborn 2 Napisano 14 Kwietnia 2019 bardzo oględnie powiedziane. Jednak wiele szkoleń jest mało co wartych. Poza tym liczy się samodzielna praca nad sobą, rozwijanie się w tych kierunkach które nie są komfortowe dla danej jednostki. Inaczej będziemy słuchali i uczyli się tego co już wiemy i chcemy wiedzieć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
praktyczny 0 Napisano 13 Maja 2019 Prowadząc własny biznes trzeba się liczyć z kontrolami z ZUS, US. ie zawsze przebiega to tak jak byśmy chcieli. Może się skończyć procesem egzekucyjnym.W takim wypadku nie załamujcie rąk tylko korzystajcie z pomocy kancelarii Lexa https://kancelarialexa.pl/ochrona-majatku/ Działają natychmiastowo, nawet gdy trwa postępowanie. Doprowadzają do bezskuteczności takiej egzekucji.Zajmują się ochroną majątku. pomagają w oddłużaniu i odzyskiwaniu należności. Udzielają też darmowych konsultacji. Są bardzo skuteczni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Halina789 0 Napisano 15 Maja 2019 Mój znajomy od wielu lat prowadzi dobrze prosperujący zakład pogrzebowy, który może pochwalić się dużą renomą i zaufaniem w tej profesji. Ostatnio dowiedziałem się, że zaczęli produkować też trumny i mają zamówienia z całej Polski. Moim zdaniem bardzo dobrze pomyślany interes a ich działania można śledzić na ich stronie internetowej http://www.drzewiarz.pl/. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Stokrotka87 0 Napisano 19 Maja 2019 Prowadzisz firmę? Pomyśl o jej usprawnieniu. W tym kierunku może pomóc Ci artykuł http://www.bielsko.biala.pl/firmy/porady/782/silni-razem-czyli-dlaczego-warto-integrowac-system który nakieruje cię na bardzo ciekawe i pomocne rozwiązania w zakresie wprowadzania danych i zarządzania nimi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Halina789 0 Napisano 23 Maja 2019 Jeżeli ktoś z was prowadzi własny hotel czy restaurację to warto nawiązać współpracę z jakąś firmą, która będzie od nas zabierała obrusy, pościele i tym podobna bieliznę. Ja współpracowałam przez jakiś czas z pralnią z łodzi www.pralnia-elbo.pl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Katarzynaskr88 0 Napisano 30 Maja 2019 Podstawowa sprawa: zależy od branży. Inaczej radzimy sobie w branży gastronomicznej, a inaczej wykonując np. usługi IT. Oczywiście są pewne podobieństwa między branżami, grunt to jednak dostosować działania do profilu. Uważam, że dużą pomocą w zakresie zarządzania są odpowiednie systemy, mam tu na myśli odpowiednią infrastrukturę techniczną, wspomagającą raportowanie, ale również programy ułatwiające obsługę kadr. Zwłaszcza jeśli mówimy o większych działalnościach, niż 1-osobowe firmy. W tym zakresie polecam sprawdzić ofertę SID group 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Viktoria 0 Napisano 31 Maja 2019 Własna firma to szerokie pojęcie. Aktualnie wiele osób działa w branżach internetowych, prowadzi własny e-sklep lub jest freelancerem. Inni z kolei otwierają nowe oddziały swojej firmy w kolejnych miastach. To właśnie dla tych osób ciekawe rozwiązanie stanowi wirtualne biuro, na którego adres można zarejestrować działalność. W razie potrzeby w wirtualnym biurze Clever Office możesz wynająć przestrzeń do coworkingu czy salę konferencyjną. Atutem wirtualnego biura jest również outsourcing usług biurowych. Dzięki temu zyskasz więcej czasu, by zająć się swoją firmą. Dodatkowo lokalizacja w centrum miasta oraz pewność, że adres nie ulegnie zmianie to tylko nieliczne z zalet. Minusem jest dostosowanie swojej pracy do godzin otwarcia biura. Jednak biorąc pod uwagę korzyści warto podjąć współpracę, więcej informacji znajdziesz na www.cleveroffice.pl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
biznik4 0 Napisano 19 Czerwca 2019 Czasem trzeba przenieść firmę. Wiem, że firm przeprowadzkowych jest teraz bardzo dużo. Tutaj oksel.pl można znaleźć jedną, która zajmuje się także przewożeniem ciężkich maszyn np. od linii produkcyjnej. Warto skorzystać z takich usług jak trzeba przenieść halę w nowe miejsce. Nie potrwa to długo, bo panowie mają doświadczenie w takich usługach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Gosia8 0 Napisano 20 Sierpnia 2019 Nie każdy ma takie predyspozycje, ale tego na pewno można się nauczyć. To nic dziwnego, że na początku nie do końca wiesz, co masz robić. Później na pewno będzie lepiej. Jeżeli szukasz programu do zarządzania firmą, to zobacz tutaj. Wiem, że ludzie sobie to naprawdę bardzo chwalą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
aurelianowak1 0 Napisano 21 Sierpnia 2019 Czasem aby poradzić sobie z kryzysem w firmie, trzeba podjąć odpowiednie inwestycje. Jako, że w swojej posiadam używane samochody w ramach firmowej floty to postanowiłam zakupić do nich dodatek do benzyny taki jak https://www.ceramizer.pl/uszlachetniacz-do-paliwa-cp , który oczyszcza układy zasilania w pojazdach. Jest to krok zapobiegawczy, ale chciałabym siebie uchronić (i moją firmę) przed większymi stratami i kosztami w przyszłości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
marcinjawor 0 Napisano 21 Sierpnia 2019 Niejednokrotnie głowa na karku nie wystarczy aby osiągnąć sukces z własną firmą. Kiedy nie wszystko układa się po naszej myśli, trzeba rozważyć alternatywne źródła finansowania, np. pożyczki. Chociaż na pierwszy rzut oka może się to wydawać ryzykownym rozwiązaniem, na dzień dzisiejszy rynek oferuje sporo możliwości szybkich pożyczek, które łatwo spłacić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Jarna 0 Napisano 29 Lipca 2020 Firm jest bardzo wiele, polecam na pewno zorientować się w temacie Jakie konkretnie usługi świadczą Jakie mają doświadczenie w świadczeniu usług z zakresu outsourcingu it https://proseedmag.pl/artykul-sponsorowany-2/outsourcing-it-bezpieczna-opieka-informatyczna-w-dobie-koronawirusa jak również czy oferują usługi całą dobę (jest to pomocne w przypadku jeśli jakiś atak nastąpi w nocy). W swojej firmie od dłuższego czasu korzystamy z takich usług i jest to na pewno o wiele tańsze niz zatrudnienie informatyka na etacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Ada 0 Napisano 20 Sierpnia 2020 Prowadząc firmę, musisz zadbać wiele rzeczy. Polskie prawo, które jest skomplikowane i obszerne wcale tego nie ułatwia. Jednym z bardzo ważnych zagadnień, niestety często bagatelizowanych jest ochrona danych osobowych w firmie. Tym tematem całościowo zajmuje się Centrum Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji Jacka Lewandowskiego - www.abi-info.pl i warto się do niej zgłosić by w waszej firmie przeszkoliła pracowników z tego zakresu, wdrożyła odpowiednie systemy i dokumentację dopasowane do waszych potrzeb i branży, przeprowadziła aktualizację tych systemów, gdy coś ulegnie zmianie, prowadziła nadzór nad przestrzeganiem przepisów o ochronie danych osobowych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
int 0 Napisano 16 Września 2020 Komu wy te reklamy spamujecie ? Chyba tylko innym spamerom za 5 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
szczurek29 0 Napisano 30 Listopada 2020 Polecam wypróbować Taxomatic, to świetne oprogramowanie do prowadzenia księgowości w firmie, które może naprawdę ułatwić życie przedsiębiorcy. Proste w obsłudze, niedrogie, a bardzo kompleksowe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
misha 0 Napisano 31 Lipca 2021 Wiadomo, że początki zawsze bywają trudne, ale grunt to przełamać te pierwsze lody... To co ważne jest to, to aby zadbać też o pracowników. Dlatego można byłoby chociażby tutaj https://www.pol-vending.pl/ zakupić sobie automaty z jedzeniem czy napojami. Coś takiego na pewno każdego udobrucha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Aniak69 0 Napisano 13 Sierpnia 2021 Cześć! Właśnie zastanawiam się nad skorzystaniem z usług firmy ochroniarskiej. Najbardziej zależy mi na ochrona wielkopolska. Podczas przeglądania różnorodnych propozycji zetknęłam się z http://www.omega-ochrona.pl/. Korzystał już ktoś z tej usługi? Jakie są Wasze odczucia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
kast 0 Napisano 29 Września 2021 Nie tylko doradztwo się przydaje, ale także kontakty, np. do firm specjalizujących się w wykonywaniu jakichś potrzebnych wam części. W naszym przypadku jest to firma VIACOM http://viacom.ceti.pl/zapewniamy.html z Olszowic wykonuje dla nas płytki PCB. Oni świadczą profesjonalne i kompleksowe doradztwo projektowo-techniczne, mają szeroka ofertę, produkt dostosowali kompletnie do naszych wymagań, na każdym etapie mieliśmy z nimi świetny kontakt. Co ważne, to gwarantują poufność, a na tym nam bardzo zależało. Usługi i produkty mają w atrakcyjnych cenach, polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi