Skocz do zawartości
mnemorius
mnemorius

Handel kawą

Rekomendowane odpowiedzi

mnemorius
mnemorius

Cześć.  Mam pytanie, może ktoś coś podpowie, ma doświadczenie

Mam możliwość zdobycia kawy świeżo palonej z niewielkiej palarni. Czy toś ma doświadczenie z takim biznesem?

Myślę o sprzedaży internetowej ( swój sklep) jak i sprzedaży bezpośredniej. Całość sprzedawana pod własną marką.

Czy ktoś coś może doradzić, podpowiedzieć? Warto w to wchodzić ( ogólnie rzec biorąc)?

Z góry dziękuję

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yqiron
Yqiron

Ja osobiście kawy nie pijam, ale są ludzie którzy ją piją. 

Moim zdaniem sprzedaż przez internet.. hmm musiałbyś tego bardzo duże ilości sprzedać- co za tym idzie mieć dużo klientów. Żeby spełnić ostatni warunek musisz mieć reklamę, aby zrobić dobrą reklamę musisz mieć albo gruby portfel :)  albo duże umiejętności.  Chociaż ja sam jeszcze nigdy nie kupowałem jedzenia przez internet, bo wolę świeże z warzywniaka.  Jakiś potencjał w tym jest, nie powiem że nie ma, ale zanim zaczniesz osiągać zyski, najpierw przygotuj się na straty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ddroz
Ddroz

Brzmi nieźle. Naprawdę dobra kawa to prestiżowy produkt na którym można zarobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tatiana
Tatiana

Myślę, że to dobry biznes. Najlepiej jeśli uda ci się podpisać umowy z kawiarniami:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Frankie33
Frankie33

Jeśli jest to jakaś trudno dostępna kawa. Ogólnie w tej branży teraz spora konkurencja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi