Skocz do zawartości
Sebastian1975
Sebastian1975

CTR a skuteczność SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Sebastian1975
Sebastian1975

Na codzień spotykam się z sytuacją, gdy klient pyta o pozycjonowanie swojej strony i interesują go 2 rzeczy: cena i pozycje fraz.

Gdy pytam, czy frazy zostały zbadane lub przetestowane pada odpowiedź NIE.

Gdy mówię, że są frazy typowo informacyjne a są typowo zakupowe - jest zaskoczony...

Gdy mówię, że ruch jaki generuje dana fraza zależy od paru czynników i fraza na 5. pozycji może mieć lepsze CTR niż inna fraza na drugiej pozycji

jest zdziwiony. 

Dla mnie to trochę tak jakby pytać ile wynosi iloczyn liczby 7...

ważne aby było wysoko i tanio, a czy skutecznie to już nie ważne... taka magia taniości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gabi7
Gabi7

Takie rzeczy są niezwykle skomplikowane i lepiej nie zajmować się tym samodzielnie. Wydaje mi się, że lepiej byłoby po prostu pójść do dobrego specjalisty, który się tym zajmuje. Ostatnio na https://kamildemidowski.pl/oferta/audyt-seo-optymalizacja-stron-www widziałam naprawdę ciekawą ofertę. Dajcie znać, co o tym myślicie

Edytowane przez Gabi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kkmata
kkmata

Też na początku tego nie rozumiałam, ale pan, któremu zlecam pozycjonowanie i adwords bardzo dobrze mi laikowi wszystko wytłumaczył, od razu widać, że prowadzi profesjonalnie swój biznes jak zaczyna od tłumaczenia jak co działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi