truck 0 Napisano 4 Listopada 2019 W jaki sposób prowadzicie księgowość w swojej firmie? Korzystacie z biura rachunkowego czy może jednak prowadzicie własną księgowość? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Raziel 0 Napisano 4 Listopada 2019 Jak firma byla jeszcze mała sam prowadziłem swoja księgowość, potem jednak doszło wiele faktur oraz kosztów, zatrudniłem pracownikow tak wiec oddałem to w ręce biura rachunkowego. Zastanawiam się nad utworzeniem spólki, a prowadzenie pelnej ksiegowości również proste nie jest. Niewątpliwą zaletą zlecenia obsługi księgowej uprawnionemu podmiotowi jest, że odpowiedzialność za czynności księgowe przedsiębiorca przenosi na doradcę podatkowego czy biuro rachunkow -nie trzeba stresować się własnymi bledami, poza tym oszczędza się czas, który mozna przeznaczyć na pracę a nie na papierkowe sprawy. Ze swojej strony polecam to biuro rachunkowe ----> https://pik-ksiegowosc.pl - korzystam od prawie 2 lat i nie mam im niczego do zarzucenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Jaromir 0 Napisano 4 Lutego 2020 Zdecydowanie biuro. Nie mam czasu na samodzielne prowadzenie, przepisy zmieniają się praktycznie co tydzień, musiałbym przynajmniej jeden dzień przeznaczyć tylko na sprawdzanie ustaw i przepisów. A to w prowadzeniu działalności naprawdę zajmuje dużo czasu, Wychodzę z założenia, że pewne rzeczy lepiej jest zlecić ekspertom, a samemu zająć się swoimi ważnymi sprawami. Od kilku już lat korzystam z usług rzetelnych specjalistów. Mogę z czystym sumieniem polecić tę firmę: SEKA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
ola27 0 Napisano 21 Lipca 2020 Ja jestem zdania, że lepiej wybrać biuro. Sama korzystam z usług Biura Rachunkowego GAMA w Warszawie i bez ich pomocy nie dałabym rady, bo to bardzo czasochłonne zajęcie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Tola K. 0 Napisano 27 Września 2020 Ja kompletnie nie czuję się dobrze w sprawach księgowych, więc zgłosiłam się niedawno do biura QualityDot – to moje trzecie podejście do biura rachunkowego, wcześniejsze dwa nie do końca mi pasowały – nie było fajnego flow Tu dostałam -30% na start, a w cenie odbiór dokumentów i różne inne usługi, takie jak doradztwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
patryss 0 Napisano 19 Października 2020 Witam ja również skorzystałem z biura rachunkowego Gama. Oni zajęli się wszystkimi formalnościami na które uwierz mi, prowadząc biznes nie miałem czasu. Sprawna komunikacja i wysoka jakość usług. Polecam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
romi 0 Napisano 19 Marca 2021 Nie podjęlibyśmy się sami prowadzić księgowości, jest to jednak skomplikowana sprawa, którą wolimy pozostawić w kompetentnych rękach. korzystamy z usług biura rachunkowego Compo System http://www.compo-system.pl/kontakt-i-lokalizacja z Łodzi i dobrze nam się ta współpraca układa. Mają atrakcyjne ceny, szeroki zakres usług, a do tego zdążają ze wszystkimi terminami i łatwo nam się z nimi dogadać. Wielokrotnie nam doradzali w sprawach podatkowych i rachunkowych, nasza księgowość jest dobrze przez nich prowadzona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Magdaa 0 Napisano 30 Marca 2021 Przy jednoosobowej działalności samodzielna księgowość, lub wykorzystanie księgowości online jest na pewno łatwiejsza. Wszystko zależy od naszych potrzeb. Jednak obecnie w prawie podatkowym jest tak dużo zmian. Że prowadząc księgowość samodzielnie, trzeba naprawdę poświęcać na to dość sporo czasu. I trzeba mieć wiedzę. Więc w wielu wypadkach skorzystanie z usług księgowych jest dużo lepszym rozwiązaniem. Np. upik.com.pl to biuro rachunkowe w Warszawie. Które ma pakiety również obsługi prawnej i windykacyjnej. Co może okazać się pomocne. Szczególnie obsługa prawna może dać nam możliwość pomocy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Michal80 0 Napisano 14 Maja 2021 Zdecydowanie jestem za pierwszą opcją. Dla mnie księgowość to czarna magia. Początkowo próbowałem się tym zajmować, ale szybko doszedłem do wniosku, że jest to zbyt trudne i czasochłonne zajęcie. Od tamtej pory korzystam z usług kancelarii podatkowej www.kancelariapodatkowa.bielsko.pl. Wyręczają mnie w prowadzeniu ksiąg rachunkowych oraz obsłudze kadrowo-płacowej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Karol.Malinowski 0 Napisano 31 Maja 2021 Do usprawnienia funkcjonowania swojej firmy polecam wam Firmao CRM, który posiada funkcje księgowości i integruje się z np. Symfonią. Teraz na ich stronie http://firmao.pl/ds jest darmowy okres próbny więc możecie sobie przetestować funkcjonalności Firmao. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Myszka 0 Napisano 27 Października 2022 W księgowości czy biurze rachunkowym należy usprawniać sobie pracę inaczej można zginać w gąszczu dokumentów, które należy wprowadzić do systemu. Jednym z takich rozwiązań, które to ułatwi jest system Invoice Digitizer, który pozwala na wprowadzanie faktur z dowolnego miejsca tak by księgowa miała je najszybciej i mogla je rozliczyć. Dużym plusem jest też to, że do takiej faktury mozemy mieć dostęp w każdej chwili. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi