Skocz do zawartości
truck
truck

Biuro rachunkowe czy samodzielna księgowość

Rekomendowane odpowiedzi

truck
truck

W jaki sposób prowadzicie księgowość w swojej firmie? 

Korzystacie z biura rachunkowego czy może jednak prowadzicie własną księgowość? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Raziel
Raziel

Jak firma byla jeszcze mała sam prowadziłem swoja księgowość, potem jednak doszło wiele faktur oraz kosztów, zatrudniłem pracownikow tak wiec oddałem to w ręce biura rachunkowego. Zastanawiam się nad utworzeniem spólki, a prowadzenie pelnej ksiegowości również proste nie jest. Niewątpliwą zaletą zlecenia obsługi księgowej uprawnionemu podmiotowi jest, że odpowiedzialność za czynności księgowe przedsiębiorca przenosi na doradcę podatkowego czy biuro rachunkow -nie trzeba stresować się własnymi bledami, poza tym oszczędza się czas, który mozna przeznaczyć na pracę a nie na papierkowe sprawy.

Ze swojej strony polecam to biuro rachunkowe ----> https://pik-ksiegowosc.pl  - korzystam od prawie 2 lat i nie mam im niczego do zarzucenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jaromir
Jaromir

Zdecydowanie biuro. Nie mam czasu na samodzielne prowadzenie, przepisy zmieniają się praktycznie co tydzień, musiałbym przynajmniej jeden dzień przeznaczyć tylko na sprawdzanie ustaw i przepisów. A to w prowadzeniu działalności naprawdę zajmuje dużo czasu, Wychodzę z założenia, że pewne rzeczy lepiej jest zlecić ekspertom, a samemu zająć się swoimi ważnymi sprawami. Od kilku już lat korzystam z usług rzetelnych specjalistów. Mogę z czystym sumieniem polecić tę firmę: SEKA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ola27
ola27

Ja jestem zdania, że lepiej wybrać biuro. Sama korzystam z usług Biura Rachunkowego GAMA w Warszawie i bez ich pomocy nie dałabym rady, bo to bardzo czasochłonne zajęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tola K.
Tola K.

Ja kompletnie nie czuję się dobrze w sprawach księgowych, więc zgłosiłam się niedawno do biura QualityDot – to moje trzecie podejście do biura rachunkowego, wcześniejsze dwa nie do końca mi pasowały – nie było fajnego flow ;) Tu dostałam -30% na start, a w cenie odbiór dokumentów i różne inne usługi, takie jak doradztwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
patryss
patryss

Witam ja również skorzystałem z biura rachunkowego Gama. Oni zajęli się wszystkimi formalnościami na które uwierz mi, prowadząc biznes nie miałem czasu. Sprawna komunikacja i wysoka jakość usług. Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
romi
romi

Nie podjęlibyśmy się sami prowadzić księgowości, jest to jednak skomplikowana sprawa, którą wolimy pozostawić w kompetentnych rękach. korzystamy z usług biura rachunkowego Compo System http://www.compo-system.pl/kontakt-i-lokalizacja z Łodzi i dobrze nam się ta współpraca układa. Mają atrakcyjne ceny, szeroki zakres usług, a do tego zdążają ze wszystkimi terminami i łatwo nam się z nimi dogadać. Wielokrotnie nam doradzali w sprawach podatkowych i rachunkowych, nasza księgowość jest dobrze przez nich prowadzona. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Magdaa
Magdaa

Przy jednoosobowej działalności samodzielna księgowość, lub wykorzystanie księgowości online jest na pewno łatwiejsza. Wszystko zależy od naszych potrzeb. Jednak obecnie w prawie podatkowym jest tak dużo zmian. Że prowadząc księgowość samodzielnie, trzeba naprawdę poświęcać na to dość sporo czasu. I trzeba mieć wiedzę. Więc w wielu wypadkach skorzystanie z usług księgowych jest dużo lepszym rozwiązaniem. Np. upik.com.pl to biuro rachunkowe w Warszawie. Które ma pakiety również obsługi prawnej i windykacyjnej. Co może okazać się pomocne. Szczególnie obsługa prawna może dać nam możliwość pomocy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Michal80
Michal80

Zdecydowanie jestem za pierwszą opcją. Dla mnie księgowość to czarna magia. Początkowo próbowałem się tym zajmować, ale szybko doszedłem do wniosku, że jest to zbyt trudne i czasochłonne zajęcie. Od tamtej pory korzystam z usług kancelarii podatkowej www.kancelariapodatkowa.bielsko.pl. Wyręczają mnie w prowadzeniu ksiąg rachunkowych oraz obsłudze kadrowo-płacowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karol.Malinowski
Karol.Malinowski

Do usprawnienia funkcjonowania swojej firmy polecam wam Firmao CRM, który posiada funkcje księgowości i integruje się z np. Symfonią. Teraz na ich stronie http://firmao.pl/ds

jest darmowy okres próbny więc możecie sobie przetestować funkcjonalności Firmao.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myszka
Myszka

W księgowości czy biurze rachunkowym należy usprawniać sobie pracę inaczej można zginać w gąszczu dokumentów, które należy wprowadzić do systemu. Jednym z takich rozwiązań, które to ułatwi jest system Invoice Digitizer, który pozwala na wprowadzanie faktur z dowolnego miejsca tak by księgowa miała je najszybciej i mogla je rozliczyć. Dużym plusem jest też to, że do takiej faktury mozemy mieć dostęp w każdej chwili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi