Skocz do zawartości
Hajmdal9
Hajmdal9

Fotowoltaika

Rekomendowane odpowiedzi

Hajmdal9
Hajmdal9

Witam, 

Szukam, szukam w google. Nic nie ma na temat fotowoltaice, a dokładniej,  jak zacząć co potrzebne itp itd. Posiada ktoś informacje i chciałby udzielić parę rad i powiedzieć z czym to się i je najlepiej zacząć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
szczurek29
szczurek29

Zajrzyj na JKT, mnie również pomogli w wyborze sprzętu, montażu i obsłudze ;^)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ola27
ola27

Instalacje fotowoltaiczne w jakości premium oferuje firma Solar-Planet. Koniecznie sprawdź ich stronę, są prawdziwymi profesjonalistami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Frankie33
Frankie33

Coś słabo szukasz, bo jest o tym masa informacji. Wystarczy wejść na jakieś forum budowlane. A jeśli szukasz wykonawcy, to jest warszawska abcsunenergy.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myszka
Myszka

Instalacje fotowoltaiczne to teraz bardzo popularny temat, a i wykonawców sporo. Najlepiej prześledzić ofertę rynku i wówczas z konkretnymi pytaniami i po ofertę zwrócić się do wybranych specjalistów. Ja tak zrobiłam i w ten sposób rozpoczęłam współpracę z JBGPV, Zaciekawiła mnie ich oferta, długoletnia działalność i to, że obecnie zajmują się rónież produkcją paneli dzięki czemu mamy gwarancję dobrej polskiej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mall
mall

Ale fotowoltaika dla biznesu, czy prywatnie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
misha
misha

A co powiecie na temat firmy respect energia ? Kojarzycie ich? Ja właśnie dowiedziałam się od znajomych, że jest to firma, która oferuje dostawę właśnie prądu czystego i zarazem dużo tańszego. Według mnie warto zapoznać się bliżej i dokładniej z ich ofertą współpracy. Wydaje mi się, że może być dużo korzystniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karolina647
Karolina647

Witam, chcę założyć instalację fotowoltaiczną przy budynku firmy. Znacie sprawdzoną firmę, która pomoże mi uzyskaniu dofinansowania? Firma SPR Polska ma bardzo korzystną ofertę, ale zanim podejmę decyzję chcę poznać Wasze opinie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Solarek
Solarek
23 godziny temu, Karolina647 napisał:

Witam, chcę założyć instalację fotowoltaiczną przy budynku firmy. Znacie sprawdzoną firmę, która pomoże mi uzyskaniu dofinansowania? Firma SPR Polska ma bardzo korzystną ofertę, ale zanim podejmę decyzję chcę poznać Wasze opinie. 

Witaj Karolina, w jakiej części Polski planujesz realizację? Współpracuję z poważną firmą która od dekady zajmuje się fotowoltaiką i OZE na każdą skalę, a od kilku lat kompleksowo załatwia wszystko - od wyceny oraz wyliczenia oszczędności, poprzez porady i przeprowadzenie dokumentacji wraz z wszystkimi możliwymi dotacjami i kredytami niskoprocentowymi, aż po fizyczną instalację całego systemu. Ogranicza to koszta, i daje pewność jakości oraz serwisu. Działamy na terenie całej Polski, więc zapraszam do kontaktu 883 833 983. Pozdrawiam, Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mzar
mzar

Planujesz taką instalację u siebie w domu albo w firmie? Jest to forum biznesowe a nie budowlane, tak wiec nie wiem czy dostaniesz tutaj wiele informacji. Polecam założyć temat na forum budujemy dom, ewentualnie forum murator. Znajdziesz tam o wiele więcej fachowych porad. 

Dobrze byłoby również skonsultować się z dystrybutorem takich instalacji.  W tej firmie dobierzesz sobie odpowiedni sprzęt:  https://manitusolar.pl/oferta/konstrukcje/

Przy obecnych cenach instalacji fotowoltaicznych oraz przy rosnących cenach prądu, można liczyć na szybszy zwrot kosztow inwestycji. Oczywiście jeśli jest mozliwośc dofinansowania, warto jest się o nią starać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi