Skocz do zawartości
wazer
wazer

Dobre i niedrogie kosmetyki do ciała i do twarzy

Rekomendowane odpowiedzi

wazer
wazer

Dział misz masz tak wiec pewnie nikt się tutaj nie obrazi, że założyłem taki temat ;)

Doradzicie jakieś dobre i skuteczne kosmetyki do ciała i twarzy w dobrych cenach? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jarna
Jarna

Moge polecic:

Olejki do ciala i wlosow Weleda
Maseczka blotna Avon i peeling z brazowym cukrem Avon
mydelka Body Shop

Świetny jest moim zdaniem również krem na cellulit Vialise;

https://nowagazeta.pl/artykul/krem-na-cellulit-vialise/1000932

Przynajmniej u mnie daje bardzo dobre efekty w połaczeniu z masażem i ćwiczeniami, jeszcze tak dobrze działającego kosmetyku na cellulit nie miałam do tej pory. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
misha
misha

Wszystko zależy dla kogo mają być te kosmetyki.. Ja polecałabym zerknąć sobie chociażby tutaj    https://beardman.pl/kategoria/szampony-do-brody  . Jak chodzi o takie naprawdę wartościowe produkty pielęgnacyjne dla panów. W tym sklepie  możecie znaleźć  naprawdę wyjątkowe produkty, które zadbają o najwyższy poziom higieny nawet brody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Iwonaa23
Iwonaa23

Jeśli chodzi o niedrogie sposoby pielęgnacji, to ciekawe rezultaty może przynieść olejowanie włosów. To z pewnością jeden z najtańszych sposobów na pielęgnację skóry i włosów. Warto poszukać różnych artykułów i wybrać, który olej może przynieść dla nas najlepsze efekty, np. olej lniany (nawet taki, który mamy w kuchni!), z nasion malin, z awokado albo olej łopianowy na włosy. Sama swego czasu systematycznie olejowałam włosy i planuję do tego powrócić!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CiociaAla
CiociaAla

Bardzo dobrze sprawdzają się w pielęgnacji nawet bardzo suchej skóry kremy dexeryl. Jest krem oczyszczający do mycia i krem do smarowania. Gdy moja skóra po lecie jest podrażniona i przesuszona zaczynam kuracje dexerylem. Szybko i skutecznie nawilża, trzeba tylko pamiętać, żeby stosować systematycznie. Jest dostępny w bardzo dobrej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ada
Ada

@CiociaAla warto zaznaczyć, że dexeryl to nie kosmetyk, ale emolient. Oczywiście tez go stosuję do codziennej pielęgnacji skóry. Działa cudownie - nawilża i łagodzi podrażnioną skórę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
touchstone
touchstone

Warto poświęcić chwilkę i wejść na stronę  sklep fryzjerski - tam bowiem kategoriami są posegregowane produkty na różne przypadłości, w zależności od cery itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi