Pele90 0 Napisano 6 Lutego 2022 Dzień dobry Mam na imię Kuba mam 32 lata i od dawna myślę o czymś własnym. Obecnie mam pracę zarabiam 3900 zł na rękę. Mieszkam w Tarnowie ok 100 tys mieszkańców. Ogólnie to jak w kazdym miescie wszystko już jest; siłownie, kluby, salony piękności, sklepy itd itp. Mam dwa pomysły na co co chciałbym robić ale niewiem czy jest to realne, dochodowe i jak wystartować jeżeli pomysł okaże dobry. Pomysł następujący 1. Produkcja smalczyków i mięsiwa w słoikach. Chodzi o takie domowe przetwory które robię dla siebie i znajomych od lat i każdy jest tym zachwycony. Zastanawiałem się czy nie ruszyć z produkcją na większą skalę i ewentualnie otworzyć własny sklepik aby to sprzedawać lub wbić się jakoś na rynek żeby zaopatrywać sklepy w te produkty. 2. Kolejny pomysł to produkcja stołów z żywicą epoksydową. Tutaj gorzej bo nie mam za bardzo miejsca aby to tworzyć i przechowywać. Ale jest to też bardzo fajna, ładna rzecz która jak widzę nie jest tania aby kupić a proces utworzenia takiego stołu nie jest bardzo skomplikowana. I tutaj też jest kwestią jak coś takiego sprzedawać, gdzie itd itp Jeżeli ktokolwiek z was miał jakieś doświadczenia w w/w tematach proszę o poradę jak to rozkręcić i czy wogole warto :) Dzięki i pozdrawiam ! Kuba :) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi