mateusz19955 0 Napisano 26 Czerwca 2018 Witam, szukając pomysłów na własny biznes (ale tylko z branży elektronicznej) wpadł mi do głowy pomysł z produkcją domofonów. Domofony jakie bym produkował były by przystosowane do montażu w blokach ale też i w budynkach jednorodzinnych. Na polskim rynku jest już kilka firm zajmujących się taką produkcja od kilku a nawet i więcej lat, więc zdaję sobie sprawę z tego że będę miał sporą konkurencję. Czy warto w to inwestować? Oczywiście całą elektronikę będę sam robił, a obudowy w których będę tą elektronikę umieszczał będą zamawiane w innej firmie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Michał Jezierski 0 Napisano 27 Czerwca 2018 Zbadaj rynek, zrób analizę, czy w ogóle jest zapotrzebowanie na tego rodzaju działalność, spróbuj pozyskać pierwszych klientów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
mateusz19955 0 Napisano 27 Czerwca 2018 Ok, tylko jak ja mam zbadać ten rynek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi
Michał Jezierski 0 Napisano 28 Czerwca 2018 Stwórz ankietę lub dłuższe badanie i idź z tym do potencjalnych klientów. Możesz też posłużyć się dostępnymi analizami rynkowymi, raportami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi