Skocz do zawartości
Rafikow
Rafikow

Garaże blaszane

Rekomendowane odpowiedzi

Rafikow
Rafikow

Cześć wszystkim,

Posiadam działkę budowlaną o szerokości 16 M. znajdującą się wokół budynków mieszkalnych.  Początkowo moim planem było założenie parkingu wraz z działką znajdującą się obok mojej należąca do wujka także o szerokości 16 M. Po rozmowie z architektem koszt inwestycji powyżej 100 miejsc parkingowych wynosiłby conajmniej pół miliona. Jest to zbyt wielki koszt jak dla mnie.

Moim drugim pomysłem jest wynajem garaży blaszanych. Tez duży koszt lecz o początkowo niższym nakładzie zależnym od ilości garaży. 

Moje pytanie brzmi:

1. Czy ktoś orientuje się czy w przypadku garaży tak jak i miejsc postojowych powyżej inwestycji na 1000 m2 potrzebny jest separator? Z tego co się orientuje jest to największy koszt inwestycji.

2. Jaka powinna być odległość granicy działki od takiego garażu? W przypadku parkingu do 60 miejsc postojowych jest to odległość 6 M, powyżej 100 miejsc parkingowych jest to 16 m. Czy takie same odległości obowiązują w przypadku garaży?

3. Może macie jakiś inny pomysł na inwestycje? Wokół działki znajduje się ponad 10 bloków mieszkalnych, 500 M. dalej szkoła oraz kościół. Przede wszystkich sprzedaż ziemi nie wchodzi w rachubę.

Dzieki wszystkim za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi