Rafikow 0 Napisano 22 Lipca 2018 Cześć wszystkim, Posiadam działkę budowlaną o szerokości 16 M. znajdującą się wokół budynków mieszkalnych. Początkowo moim planem było założenie parkingu wraz z działką znajdującą się obok mojej należąca do wujka także o szerokości 16 M. Po rozmowie z architektem koszt inwestycji powyżej 100 miejsc parkingowych wynosiłby conajmniej pół miliona. Jest to zbyt wielki koszt jak dla mnie. Moim drugim pomysłem jest wynajem garaży blaszanych. Tez duży koszt lecz o początkowo niższym nakładzie zależnym od ilości garaży. Moje pytanie brzmi: 1. Czy ktoś orientuje się czy w przypadku garaży tak jak i miejsc postojowych powyżej inwestycji na 1000 m2 potrzebny jest separator? Z tego co się orientuje jest to największy koszt inwestycji. 2. Jaka powinna być odległość granicy działki od takiego garażu? W przypadku parkingu do 60 miejsc postojowych jest to odległość 6 M, powyżej 100 miejsc parkingowych jest to 16 m. Czy takie same odległości obowiązują w przypadku garaży? 3. Może macie jakiś inny pomysł na inwestycje? Wokół działki znajduje się ponad 10 bloków mieszkalnych, 500 M. dalej szkoła oraz kościół. Przede wszystkich sprzedaż ziemi nie wchodzi w rachubę. Dzieki wszystkim za odpowiedz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi